Det er altid nemmest at tage springet og flytte til Dubai, hvis du allerede har et jobtilbud i hånden – eller endnu bedre en underskrevet kontrakt. Det er nemlig din adgangsbillet til opholdstilladelse, men der er meget, du skal være opmærksom på, inden du underskriver en kontrakt, for uanset, hvor stort dit ønske er om en tilværelse i Dubai, så nytter det ikke noget, hvis ikke økonomien hænger sammen.

Hvis ikke du har et jobtilbud i hånden, men alligevel er fast besluttet på at flytte til Dubai, så skal du vide, at et turistvisum kun gælder i 90 dage i en periode på 180 dage. Det vil sige, at du rundt regnet har i alt 3 måneder til at finde et arbejde i og det er uanset, hvor mange gange du rejser ind og ud af landet i perioden. Efter en samlet periode på 90 dage i Dubai uden arbejde, så er det altså farvel og tak.

Gode råd til jobsøgning:

  • Hvis du søger job i Dubai, mens du bor i Danmark, vil mit bedste råd være at finde en dansk virksomhed med kontor i Dubai, der udstationerer danskere. Det har den fordel, at du igennem virksomheden kan få gode råd og erfaringer, der følger med en udflytning. Desuden er det 10.000 gange nemmere, at søge et lokalt job i Dubai, hvis du allerede befinder dig i landet.
  • En liste over danske virksomheder kan erhverves igennem Generalkonsulatet i Dubai.
  • Tag til Dubai, hvis du søger job i en lokal virksomhed. Der er virkelig mange om jobtilbuddene, så du har ikke mange chancer for at lande jobbet, hvis du ikke er fysisk til stede. Du skal ikke forvente Skypesamtaler eller lang tids varsel. Du skal derimod være insisterende og nærværende. Husk, at Dubai er hele Verdens arbejdsplads.
  • Brug LinkedIn og dit netværk! Mange virksomheder benytter sig af jobagenter, for lige så svært det er for jobansøgere at finde en god arbejdsplads i Dubai, ligeså vanskelig kan det faktisk være for virksomhederne at finde dygtige og pålidelige medarbejdere. Du skal være aktiv på LinkedIn, hvor du kan komme i kontakt med jobagenterne. Profilen skal selvfølgelig være på engelsk og sælge dig som ekspert. Her følger 10 gode råd fra Anja Vinter efter et lærerigt oplæg om Personlig Branding & LinkedIn v. et arrangement afholdt af Danish Business Women Dubai tilbage i januar 2018.

10 Easy steps to a better LinkedIn profile

1. Headline Make yours stand out, use keywords thoughtfully for relevant SEO
2. Picture Put a face to the name, make sure it’s professional and recent
3. Public profile – Adjust your settings so your complete profile is public after updates are done in private setting
4. Keywords Put your keywords everywhere, build out your profile as you would your résumé
5. Personal and Consistent You are you, and cannot authent ically be more than one person
6. Show it Attach publications, webinar links, presentations, photos, videos, SlideShare etc
7 Connect Aim for 500+ connections
8. Update regularly – Make yourself relevant, stay in people’s feeds
9. Share – News articles, company updates, blog posts and updates about you
10. Engage & Interact – social media is all about engagement – post in groups, share interesting new stories, status updates, etc. Network and participate in groups and discussions/comment on replies to your posts or oth er contact’s posts

  • Vær’ realistisk. Dubai er nådesløs og konkurrencen er hård. Hvis filippinere, indere, pakistaner eller sri lanka’nere kan udføre det samme stykke arbejde som dig, så har du desværre ikke mange chancer for at gøre karriere i Dubai. Glem alt om kvalitet og fine diplomer. Her er det kvantitet frem for kvalitet, billig arbejdskraft frem for dyrere vesterlændinge. Som specialist eller manager har du meget større chancer for at komme i betragtning.
  • Jobsøgningsportaler i Dubai (Dubizzle, GulftalentBayt.com, Monster GulfJobrapido, Indeed.ae)
  • Få hele pakken med! Hvis du er så heldig, at få tilbudt drømmejobbet i Dubai, så er det vigtigt, at du har styr på økonomien og får forhandlet hele pakken med i lønpuljen. (visa, medical, forsikringer, allowance (til eksempelvis dækning af børnenes monster-dyre skoler), én årlig flyrejse tur/retur til hjemlandet). Det er ikke sikkert, at din kommende arbejdsgiver dækker alle omkostningerne, men der er regler for, hvad virksomheden som minimum skal tilbyde dig. De er således forpligtet til at give dig visa, medical og betalt ferie.
  • Kend dine arbejdstider. En arbejdsuge kan nemt tælle 45-50 timer/ugen. Weekenden er fredag-lørdag, mens mange kún har fri fredag. Det er desværre én af betingelserne ved at arbejde i Dubai, med mindre du er offentlig ansat, for så er der HELT andre arbejdsvilkår.