Det kan godt lade sig gøre, at tage vovse eller misser med sig til Dubai, men der er flere ting, som du bør være opmærksom på inden du hiver Findus med dig ned i ørkenen. Eksempelvis er det en meget god idé at overveje årstiden, så du undgår kogt hund eller smeltet kat. Det er det rene dyrplageri at transportere sine kæledyr i højsommeren, når temperaturen nærmer sig de 50 grader. Desuden skal du vide, at det kan være både dyrt og besværligt at transportere dine øjensten til Dubai – men det kan lade sig gøre også uden at vælte budgettet.

Indførsel af hund/kat til Dubai

Vacciner:

 • Rabies vaccine, som er max 1 år gammelt (hundepas) – ifølge dyrlæger i Dubai skal de anerkende, hvis danske dyrlæger skriver at vaccinen gælder i 3 år.
 • Canine distember max 1 år (samlet i hundepas)
 • Canine Parvo Virus max 1 år (samlet i hundepas)
 • Infectious Canine Hepatitis max 1 år (samlet i hundepas)
 • Leptospirosis max 1 år (hundepas)
 • Orme- og flåtkur (fås som godbidder nu) Også som stempel.

To Do:

 1. Book plads til din hund/kat enten via Trust forwarding eller hos en dansk speditør (vi brugte Trust til at transportere Bagel fra Danmark)
 2. Køb gyldig transportkasse evt. igennem Trust
 3. Ansøge på nettet om Import Permit hos Ministry of Climate & Environment. Kan gøres op til 30 dage før afrejse. 500 AED. Herefter kan dokumentet down-loades og sendes videre til Trust/Speditør.
 4. Indhent en Health Certificate fra dyrlæge, der godkender, at hunden/katten er i stand til at flyve – max 10 dage gammel. Dette certificat skal Fødevarestyrelsen godkende og stemple. Trust/Speditør skal have 3 – 4 hverdage til at sende dokumentet til Dubai for at få godkendelse til transporten.
 5. Afhent hunden i Cargo Village lige udenfor lufthavnen
 6. Gå til ventesal 1 i indgang 1. Når de modtager papirerne på hunden (ikke selve hunden) betaler du ved disken. Først 200 AED til Skycargo kontant eller med kreditkort. I næste ventesal skal du betale ca. 35 AED til customs – kontant.
 7. Gå nedenunder og vent hos dyrlægen – tager tid! Dyrlægen tjekker, 1000 AED.
 8. Du kan også vælge at booke DKC (Dubai Kennels & Cattery) til at tage sig af alt det praktiske ved afhentning af dine kæledyr i lufthavnen. Trust Forward og DKC har et godt samarbejde, hvor de håndtere alt transport og overlevering. Det kan være en kæmpe hjælp, men desværre også en temmelig dyr affære.

Anskaffelse af hund og/eller kat

Hvis ikke du allerede har et kæledyr til at underholde dig og familien, men du går og drømmer om en ny bedsteven, så er der rig mulighed for at adoptere dit nye familiemedlem igennem frivillige foreninger, der hjælper herreløse eller forladte dyr med at finde nye familier.

Lovgivning

Der er selvsagt mange regler og love, der skal overholdes når du har hund/kat i Dubai. Udover at få dit kæledyr registreret i Dubai’s officielle systemer er du ligeledes forpligtiget til at få din bedste ven vaccineret på ny hvert år. Du skal desuden vide, at det er helt andels ulovligt at avle på din hund eller sælge eventuelle lyksagligheder, der uventet skulle komme.

 • Registrer din hund/kat hos dyrlægen og forny vaccinen hvert år for at undgå bøder. Du modtager et ID-tag, der skifter farve hvert år og som dit kæledyr altid bør have i halsbåndet.
 • Hunde/katte er ikke tilladt alle steder i Dubai, så sikre dig, at du må have kæledyr inden du lejer en lejlighed/villa
 • Ikke alle hunderacer er tilladte i Dubai – tjek listen over forbudte racer her

Ferie

Der er ikke mange, der bliver i Dubai hele året – det skal også være plads til ferie. Nogle tager Findus med sig til Danmark hen over sommeren, mens andre må finde pasningsordninger. Det kan jo være, at du er heldig, at naboens teenage-datter vil se efter misser mens I er ude at rejse eller har en god kollega, der ligesom os, kan indgå i en bytteordning med ferie-hund. Ellers kan jeg varmt anbefale DKC – Dubai Kennel & Cattery. Jeg ved, at der er mange meninger og holdning om de bedste feriesteder for din guldklump. Vi er meget glade for DKC og det samme er Bagel. Han logrer ivrigt med halen når vi nærmere os stedet og trækker i snoren for at hilse på personalet. Vi er meget trygge ved stedet og ved han bliver kælet for, mens vi er på ferie.

Og husk så, at temperaturen i Dubai kan i sommeren komme op på 50 grader og solen bestemt ikke dyrevenlig! Det er især vigtig at passe på de fire sarte poter, der meget nem får brandsår af at gå på de varme fliser, selv efter solen er gået ned. Vi lufter altid Bagel inden solen står op om sommeren og venter til fliserne er kølet ned sent om aftenen. Test gerne med dine egne fødder på fliserne i mindst 10 sekunder inden du tvinger Findus ud på dem.  Jeg er sikker på, at han vil takke dig 🙂