Det er bestemt ikke nemt at finde rundt i Dubai. GPS’en er nemlig fuldstændig lige så forvirret som du og jeg. Taxa-chaufføren kan heller ikke finde vej. Han skal have noget at køre efter, som ikke er en gps. Vi skal guide ham igennem rundkørslen og de mange u-vendinger.

Velkommen til Dubai.

Det er et fåtal af vejene, der har navne. De store hovedveje har naturligvis navne, men ellers må vi forholde os til numre. Det gør det bestemt ikke nemmere, når vejene pludselig ændrer navne eller der er uenighed i, hvordan det staves. Således kan Jabal Ali eksempelvis staves på 3 forskellige måder (Jabal Ali, Jebel Ali, Jabel Ali).

I de beboede områder kører vi efter zoner og clusters med dertilhørende bygningsnumre, bygningsnavne, villa-numre og bogstaver. Det er ikke nemt, skal jeg lige nævne.

Derudover er der efterhånden så mange nye områder og navneforvirring, at du ofte behøver et landmark at køre efter eller som du kan oplyse taxa-chaufføren på vej hjem efter en våd fredagsbrunch.

Et landmark kan være en bygning eller et område, som de fleste kender eller som du kan taste ind på en gps, fordi nogen har været dig i forkøbet. Således er landmarket i Al Furjan ofte kendt som Ibn Battutta Mall eller Discovery Garden. Al Furjan ligger et stykke væk fra begge dele, men det giver en direktion og fornemmelse af placering på kortet.

Al Furjan er et mareridt at finde rundt i og det sker ofte, at jeg støder ind i skrupforvirrede scooter-bude, når jeg er ude at gå en tur. De kan ikke finde vej og spørger opgivende efter hjælp, men det er desværre sjældent, at jeg kan sende dem videre i den rigtige retning. Jeg aner ikke, hvor de forskellige husnumre eller zoner ligger. Det giver bare ikke mening.

Ny app

Det sker heller ikke sjældent, at der står et bud og ringer på døren, med pakker, der ikke er adresseret os. Vi bor i villa 1934A, mens naboen bor i villa 1934B. Vi er i øvrigt de eneste to huse i Al Furjan, der har fået tildelt et bogstav, men vi er ikke de eneste, der bor i villa 1934. Nogen har ikke kunne tælle, da husnumrene blev uddelt.

Det er altså skrupskørt!

Der er heller ikke nogen af de andre beboer, der har regnet systemet ud eller som kan finde vej i zonerne.

Hvem ved bedst?

Det er en udbredt misforståelse, at de brune villaer blev bygget først, fordi det er den eneste forklaring, der giver mening.

De brune villaer (eller fase 2)

Men i virkeligheden er Al Furjan bygget i faser med først Quortaj 1, så de brune villaer, dernæst Quortaj 2, 3 og 4. Quortaj 1 og de brune villaer er bygget op efter ét system, mens de resterende Quortaj’er er bygget op omkring et helt andet system.

Man har jo lov til at spørge 🙂

Via Whatsapp kan man heldigvis dele sin placering på et kort og dermed er det ret simpelt at finde vej, hvis kortet altså ikke er fuld og på rulleskøjter. Det betyder samtidig, at min telefonbog lige nu er fuld af kontakter med mærkelige navne, som jeg ikke aner hvem er, fordi vi ikke kan skrive sammen uden at tilføje hinandens kontaktoplysninger til telefonen.

Jeg har nu fundet en ny app, der forhåbentlig kan gøre det nemmere i fremtiden at finde den korrekte adresse. Selvom selve gps funktionen er helt umulig, så er kortet genialt.

Og man kan jo aldrig få for mange app’s til sin telefon, selvom det nu alligevel kunne være smart med en app med gps funktion, der både var opdateret på vejnettet og husnumre, men hvad er det sjove ved det!?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.