Der er mange muligheder for at opleve både moderne og klassisk kunst i de Forenede Arabiske Emirater. Ud over de årlige kunst-messer med Art Dubai og Dubai Art Festival, så er der fra tid til anden diverse ferniseringer i lokale kunstbutikker og atelier, såvel som didikerede industriområder som Alserkal Avenue og Dubai Design Destrict (D3). Men lige nu har jeg øjnene stift rettet mod Abu Dhabi, der pt. bygger et nyt spændende projekt; Saadiyat Island, der ud over Louvre Abu Dhabi er planlagt at skulle huse flere andre museer, som eksempelvis verdens største Guggenheim kunstmuseum.

Så nu, hvor diverse Corona-restriktioner endelig er løftet, er det blevet meget nemmere at tage dagsture til Abu Dhabi, fordi der ikke længere er krav om coronapas og negative PCR-test. De sidste 3 år, har jeg kun besøgt Abu Dhabi 2 gange i forbindelse med klinikbesøg. Det har simpelthen ikke været besværet værd at skulle krydse grænsen.

Men for et par uger siden fik jeg endelig muligheden for at komme afsted med det formål, at besøge Louvre Abu Dhabi sammen med familien. Det var mit første besøg og længe ventet, så forventningerne var skyhøje.

Selve museet er bygget ud i vandet, som et imponerende flydende kunstværk omgivet af vand. Jeg synes, at det er fair at sige, at arkitekten bag museet, Jean Nouvel, har formået at skabe en unik bygning helt perfekt til formålet. Et enkelt og roligt design med store geometriske former og masser af detaljer i art nouveau stil, der fint kan rumme alverdens kunst, der spænder over flere tusinde år.

Aftalen, som Abu Dhabi har indgået med Frankrig, om brugen af navnet Louvre er i første omgang gyldig indtil 2037, hvorefter den forhåbentlig bliver fornyet og forlænget.

Indgangsprisen er desuden fastsat af Louvre Frankrig for at sikre, at de fleste har råd til at besøge museet og nyde den kunst, som bør være tilgængelig for alle.


Og det betyder også, at der er plads til børn med flere kunstaktiviteter i børnehøjde, der kan tilkøbes, hvis man er heldig med timingen. Det var vi desværre ikke, til gengæld fik vi tid til at besøge børnemuseet, hvor Anna, Emma og Adam gik i selvsving. Hvad vi troede var et lille begrænset område, viste sig at være i flere etager og med mange afdelinger. Der var kreative- og test stationer, hvor børn kunne involvere sig i og fortolke forskellig kunst ud fra følelser. Det var ret godt skruet sammen, synes jeg.

Undervejs spiste vi en god frokost på én af museets restauranter, hvor vi samtidig samlede energi til at færdiggøre vores rundtur mellem historie og kunstværker. Børnene var naturligvis trætte efter 3 timers gåtur og kunst er bare ikke helt så interessant for de mindste.

Men jeg ser det alligevel som min fornemmeste pligt at introducere forskellige typer af museer for mine børn, fordi der er så meget vigtig viden gemt i historien. Kunst har igennem tiden været en vigtig kilde til kommunikation, videreformidling og historisk dokumentation.

Kunsten har desuden altid været tæt forbundet med religion og tro. I dag er kunst stadig et vigtig redskab i forhold til ytringsfrihed og protesterklæring både visuelt og auditivt.

Emma er god til at udtrykke sig selv visuelt og kreerer non-stop i sit lille værksted på værelset, så snart hun har et ledigt minut. Der er mange følelser præsenteret i hendes værker og når hun befinder sig i ”zonen”, så er der intet, der kan nå ind til Emma.

Det er ikke en hemmelighed, at jeg elsker kunst og museer fordi, der er så mange følelser forbundet med det for både afsender og modtager. Kunst- og historie formidling for børn er ikke nemt, men jeg anerkender Louvre Abu Dhabi’s forsøg på at engagere de mindste.

Louvre Abu Dhabi er helt sikkert køreturen værd og jeg glæder mig til, at de øvrige museer på Saadiyat Island åbner, for så skal vi helt sikkert afsted igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.