Lige inden sommeferien opdagede jeg en bogklub, der holder til i IKEA’s café i The Festival Plaza Mall, blot 10 minutters kørsel fra Al Furjan. Den sidste søndag i hver måned mødes bog-elskere i to timer om formiddagen til en fælles diskussion om en udvalgt bog og en kop kaffe sponsoreret af IKEA.

Jeg køber mange bøger, især når jeg er i Danmark, men jeg har aldrig tid til læse dem, men jeg har savnet tiden med en god bog i hånden. Tidligere har jeg været med i en bogklub, hvor vi skiftedes til at ligge hus til og beværte en bogaften, men jeg husker det lidt som en sur pligt.

The Festival Plaza Bookklub er grundlagt og styret af værtinden Jade L. Worsley, der i Dubai er en kendt radiovært på Kanal 4. Hvert måned inviterer hun en forfatter med som medvært og sammen kører de slagets gang med input fra dem, der er mødt op.

Der er ingen forpligtelser, bogklubben er gratis at være medlem af, der er gratis goodiebags til alle og så er der absolut ingen andre forventninger til de fremmødte end, at de har læst månedens bog.

Jeg er stor fan af bogklubben og for første gang længe er jeg faktisk begyndt at prioritere tid med en bog i hånden. Jeg foretrækker papirudgaven frem for en kindle, men begge dele giver den ro til fordybelse, som jeg ikke vidste jeg savnede.

Jeg har allerede lært meget af bogklubben. Jeg får meget mere ud af disse søndage end jeg regnede med. At en bog kan fortolkes forskelligt alt efter kultur og religion, har aldrig tidligere faldt mig ind. Det har været en øjenåbner for mig, at det at følge en diskussion fra andres synsvinkler fuldstændig kan ændre min mening om en bog.

Derfor er bogklubben for mig, blevet mere end bare muligheden for at læse en god (eller dårlig) bog. Det er samtidig et kulturelt indspark uden forpligtelse eller krav om involvering. Det er så uendelig befriende at mødes på tværs, uden høflig small-talk. Det er bare at møde op og suge til sig.

Præcis som jeg elsker det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.