Det er nu 5 år siden, at Anna kom til verden. Hun meldte sin ankomst efter en meeeget lang og hård fødsel, som endte i en efterfølgende lang indlæggelse på Aalborg Sygehus. Hun var en sund og rask pige, men jeg var hårdt medtaget. Det tænker jeg tilbage på, hvert år, når Anna har fødselsdag d. 15. april. Alle de følelser der opstod i forbindelse med det at blive mor for første gang, blandet med alle bekymringerne for det nye lille væsen og alle de efterfølgende komplikationer. Det er et overstået kapitel nu og Anna Aase Nielsen er nu en stor pige på 5 år.

Anna har længe glædet sig til sin fødselsdag. Meget længe har vi talt fingre, tæer og dage til Anna’s store begivenhed. Hendes ønskeseddel var relativ kort men meget præcis.

  1. En killing
  2. En rigtig cykel
  3. En trampolin til haven

Vi havde overvejet den der killing. Ikke kun for Anna’s skyld, men for hele familien. En kat, som Bagel kan lege med og pigerne nusse om. Og tidspunktet virker rigtigt, nu hvor jeg ikke længere er på arbejde. Der er så mange herreløse katte og katte, der efterlades på parkeringspladser, når familien ikke længere kan overskue dem eller flytter hjem. Men der følger meget ansvar med en kat og vi har jo allerede en hund, som vi skal overveje, hver gang vi skal ud at rejse. Så Anna måtte nøjes med en ny cykel på sin fødselsdag. Og den fineste lyserøde cykelhjelm fra farmor og farfar.

 

Af mormor fik Anna en indendørs hoppeborg og et lego-friends sæt med Askepot.

Mens Anna ivrigt tog i skole for at dele godteposer ud til vennerne, så blev en syg Emma hjemme hos Alona med en Ipad at trøste sig med.

Om aftenen, mens pigerne blev puttet, summede vi lidt over dagen der gik. Anna havde haft en dejlig fødselsdag og vi talte om, at næste gang hun havde fødselsdag, ville hun blive 6 år. Det glædede Anna sig meget til, selvom hun skulle sove 365 gange, inden hun blev så stor.

Desværre havde jeg ikke taget med i overvejelserne, at vi slet ikke var færdige med at fejre Anna’s 5 års fødselsdag endnu. Alle gæsterne kom først den efterfølgende weekend og dermed opstod en lang sej diskussion med Anna. Fødselsdagspigen mente bestemt, at hun nu måtte blive 6 år, da hun jo allerede havde fejret sin 5 års fødselsdag, men den stædige mor insisterede på, at Anna endnu engang blev 5 år.

Bølgerne gik lidt højt, mens vi forberedte Anna’s store fest nogle dage senere, men det gjorde bestemt ikke spændingen mindre. Anna glædede sig og vi glædede os på hendes vegne.

Én af de helt store fordele ved at bo i Dubai er uden sammenligning det dejlige vejr. Og når nu temperaturen svinger sig over de 30 grader midt i april måned, så skal det udnyttes ved enhver lejlighed.

Det blev en fødselsdag helt efter Annas hoved med masser af leg, fødselsdagsboller, kage, slikposer og vandplask.

Der blev ligelede sunget fødselsdagssang til stor glæde for fødselsdagspigen, der i den grad følte sig i centrum.

Det var i sandhed nogle trætte piger, der holdt hovedet højt og øjnene halvåbne, da gæsterne tog hjem først på eftermiddagen. De var tilmed nemme at putte om aftenen, selvom Anna fortsat mente, at hun nu var blevet 6 år.

Nogle gange skal man vælge sine kampe, andre gange skal man holde fast. Og denne var en kamp, som jeg måtte vinde.

Her nogle dage senere, har Anna endelig accepteret, at hun må vente endnu et år, før hun bliver 6 år. Men det er også helt okay, for hun glæder sig allerede til næste år, når vennerne endnu engang kommer til fødselsdagsfest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.