Det er ikke usædvanligt, at det regner i Dubai. Det sker oftere og oftere. Alligevel kommer det altid bag på trafikanterne og vejene er fortsat ikke bygget til vandmasserne. Det våde vejr skaber kaos, hver eneste gang!

I regn og slud skal fastfood ud!

Det er ret sjældent, at jeg tjekker vejrudsigten, for oftest kan vi regne med sol og tørvejr. Denne weekend har det dog regnet, lynet og tordnet i én uendelighed. Det har ført til flodlignende situationer med trafikpropper til følge. Biler sad fast på vejene med vand op til vinduerne og det lokale supermarkedet åbnede lørdag først hen på formiddagen, da det endelig lykkedes personalet at nå frem til at åbne butikken for kunderne.

Mens de voksne bander over vejret, så jubler børnene over nedbøret. Ligesom børnene i Danmark, der finder kælken frem ved den mindste udsigt til sne, så samles børnene her i de største vandpytter med pandlesboards og gummidyr under armen. Her er vandpytterne på størrelse med søer, for kloakerne kan slet ikke følge med.

Selv lykkedes det os, at finde gummistøvler frem fra gemmerne i de rigtige størrelser, så vi kunne turen op til det lokale center, da vi var usikre på om bilen kunne klare den korte tur.

Vi har nemlig tilmeldt Emma ballet, som fritidsaktivitet og der findes intet i verden, der er vigtigere end den helt rigtige uniform. Det sidste års tid har det været Emma’s største drøm at begynde til ballet og Emma’s første ballet time var i dag, søndag. Derfor skulle uniformen selvfølgelig købes i løbet af weekenden og ingen vandpytter var for store at trodse i anskaffelsesprocessen.

Når vejrguderne byder på storm og regn, betyder det ofte skole-fri. Så mens resten af byens børn håbede på en ekstra fridag og forlænget weekend, så krydsede Emma fingre for, at skolen ville holde åbent, så hun kunne komme til ballet i sit nye fine udstyr med tyl og balletsko.

Sådan blev det heldigvis også. Mens mange skoler i Dubai valgte at lukke ned og dermed bøje sig i mudderet for vandmasserne, så holdt Arbor School åbent som vanligt, selvom flere forældre alligevel valgte at holde børnene hjemme… bare for en sikkerhedsskyld.

Det er skørt, at regnvejr kan have en sådan magt og skabe så meget kaos. Selv slipper vi billigt, for der går højest en sikring i huset, som nemt kan tændes igen. Andre steder står det meget værre til, når husene bliver oversvømmet og der sker kortslutninger i elektriciteten. Det regner ind igennem tagene og malingen skaller af murene.

Bliver Dubai og resten af de Forenede Arabiske Stater aldrig klogere? Hvornår mon det begynder at give mening, at forny og udvide kloaksystemet og hvornår opdager RTA (Dubai Road and Transport Authority) at det er en god idé at placere kloakristene i lavområderne?

Jeg undrer mig og sukker indvendigt, for Dubai bygger som aldrig før med de samme fejl og gentagelser som altid.

Alt er som det plejer. Dybt suk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.