I dag har pigerne og jeg været til ballet-forestilling i The Theatre at Mall of the Emirates. Coppelia hedder børneforestillingen, der kører hen over weekenden med 4 forestillinger og som Emma’s balletlære ms. Rebecca spiller med i. Vi var med på invitationslisten og Emma var i den syvende himmel.

Det sidste år har Emma gået til ballet én gang om ugen, som en del af skolens efter-skole-aktiviteter (altså på nær under lockdown selvfølgelig). Kravene til hendes præstation er større i forhold til sidste år og det går Emma lidt på. Det var sjovere dengang hun blot skulle lave nogle tippi-toe øvelser og bøje lidt i knæene. Nu skal hun også snurre rundt og holde balancen. Det er hård kost.
Billede fra sidste år, efter undervisning

Lige nu mangler Emma lidt motivation for balletundervisningen, for entusiasmen er faldet i takt med det stigende antal Covid-19 tilfælde og restriktioner. Tingene er bare ikke, som det plejer. Derfor var vi ikke sene til at takke ja, da Emma’s balletlære inviterede eleverne med til børne-forestillingen i det lille teater (Vi fik en lille rabat på billetterne).

Det var sjovt for Emma, at se sin lære på scenen og hun levede sig ind i fortællingen, omend det var lidt svært at følge kropsproget og dansen.

Det var en historie om den bimset og nok lidt ensomme dukke-mager Dr. Coppelius, der med magi forsøgte, at puste liv i sin ynglingsdukke ved at dræne livet fra den ulykkelig-forelskede og lidt naive Franz, der havde sneget sig ind i dukkemagerens hjem. Den stakkels dukkemagere blev til gengæld narret af den snarrådige og vældig frække Swanhilda, der udgav sig for at være den smukke dukke.

Det var altsammen meget forvirrende for Anna og Emma, der ikke helt forstod det med dukken og forklædningen. Der var derfor meget at tale om i bilen på vej hjem fra forestillingen.

Mens Anna var tændt og hoppede i sædet under hele forestillingen, så stillede Emma et hav af spørgsmål i forsøget på at følge med.

Der var selvfølgelig en morale gemt i fortællingen… det er der jo oftest. Noget med at behandle andre, som man gerne selv vil behandles.

Det er ikke nogen dårlig morale, men jeg ved ikke, hvor meget den fes ind på lystavlen hos Anna og Emma.

De fik en oplevelse med sig hjem, et stykke kultur og en fornyet interesse for balleten.

Emma’s ballet kostume

Emma glæder sig i hvertfald til at fortælle ms. Rebecca, på tirsdag, at hun sad med på tilskuere rækken og heppede på hende denne fredag. Og skulle det ske, at der kom en ny forestilling, så tager vi helt sikkert afsted igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.