Jeg er så glad for, at vi for et år siden besluttede os for at investere i en ørken- og familievenlig firhjulstrækker. Den har givet os meget glæde, frihed og adskillige eventyr i sandkassen. Camping og ørken-picnic er en sæsonbestemt aktivitet… og sæsonen er lige begyndt.

Når vi tager på off-road trips i ørkenen er det ikke bare at sætte sig ind i bilen og stille gps’en. Det kræver en del udstyr at køre i det bløde sand, især fordi vejhjælpen sjældent er til meget nytte ude i ørkenen. Derfor kører vi heller aldrig alene afsted. Ørkenræs er en holdsport, der kræver et team og samarbejde.

Ofte må vi lige ud af bilen for at spejde ud i horisonten. Se sanddynerne an og tælle kameler. Når vi kører i karavaner er der altid nogle biler, der er mere taknemmelige at køre i sandet med end andre. Derfor tager vi ofte også forskellige ruter og skifter spor undervejs. For nogen, blandet andet os, er selve køreturen, den sjoveste del af oplevelsen, mens det for andre er noget der skal overstås for at kunne knappe en kold øl op ved bålet.

I weekenden var vi afsted til sæsonens første ørken-camping… en tur, der blev udsat flere gange, inden vi endelig kom afsted, fordi bilen først skulle klare sig igennem et syn.

Det bedste ved vores ørkenture og især camping-livet er tiden med familien uden for byens lysshow. At sidde i mørket og kun have lyset fra månen, bålet og lommelygterne er ren zen. Alle sanser kommer i spil, når vi sidder og lytter til lyden fra børn, der leger sammen i mørket og alt vores tøj stinker af røg fra bålet. Maden smager lidt af kul fra grillen, men det er næsten gourmet i konteksten.

Vi mødes sidst på eftermiddagen og kører samlet ud i ørkenen, hvor vi efter en “bumpy ride” sætter teltene op, hiver stolene frem og knapper øllet op. Vi tager billeder af solnedgangen og nyder det sidste dagslys inden bålet tændes og grillen varmes.

Sidst på aftenen vælter vi ind i teltet og sover til solopgang. Allerede ved 8.00 tiden den efterfølgende morgen har vi pakket alt ned igen og samlet alt skrald sammen, inden turen går hjemad. Således har vi stadig det meste af weekenden til andre ting… hvis energien er til det, for frisk luft og sanddyner, kan tage pippet fra selv den bedste.

Der blev selvfølgelig holdt social afstand og vi havde mundbindet med os. Vi er ansvarlige mennesker, der finder en måde at være sammen på uden kys og kram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.