Emma har nu rundet sit 6. år. Hun har, indtil for et halvt år siden, været hele husets baby. Jeg tror desværre, at det er yngstebarnets lod, altid at være den lille. Nu har Adam overtaget den rolle og jeg har fået lidt nemmere ved at acceptere, at pigerne efterhånden ikke er så små længere – Selvom Emma alligevel vokser lidt langsommere end Anna.

Emma er den distræte pige. Hende der ikke kan huske fra næse til mund. Hun digter historier, fordi hendes fantasiverden er meget mere spændende end hverdagen. Skolelærerne opdager det hurtigt, når Emma kan fortælle, hvordan hun fløj til månen henover weekenden sammen med sin mor. De synes hun er sjov og bedårende, men mest fordi det er så åbenlyst, at hun bare lever i en anden verden.

Årets fødselsdagskage med nutella-smag

Jeg håber, at hun aldrig vokser fra sin gode fantasi, at hun altid vil gøre plads til magi og sine skøre opfindelser. Emma er helt sin egen… præcis som Anna, men på sin egen måde.

Nu er Emma 6 år. Det blev fejret på Covid manér uden fester og gæster. Pandekager til morgenmad, gaver ved morgenbordet og et styk løs tand, der faldt ud under tandbørstningen.

Morgenbordet d 27. september 2020

Dagen kunne ikke have begyndt meget bedre!

I skolen blev Emma fejret med fødselsdagssang, men desværre uden goodiebags som vi ellers plejer at sende med børnene i skolen til uddeling blandt klassekammeraterne. Til gengæld har vi bestilt cupcakes fra skolecafeén til hende og klassekammeraterne på torsdag, når der er fødselsdags-rundegang. Det glæder Emma sig meget til.

Arbor school’s fødselsdagsordning

Efter endt skolegang havde begge piger travlt med at pakke de fine legesager ud af deres æsker, så de kunne nå at samle dem, inden vi kort tid senere i hast måttet drøne op til neglesalonen, hvor jeg havde bestilt tid til 2 x prinsessebehandlinger. Pigerne blev i sandhed behandlet som prinsesser af de søde negleteknikkere, der stod på nakken af hinanden for at få lov til at servicere dem. De fik manicure/pedicure med tre forskellige farver og sirlige blomsterdekorationer.

Hjemme igen ventede vi på, at Daniel skulle komme fra arbejde, så vi kunne nå at få et stykke af årets fødselsdagskage, inden aftenen sluttede af på den lokale italienske restaurant med spaghetti og pizza.

Emma har bestilt spaghetti, kødboller og masser af parmasan

Sidste år fejrede vi Emmas fødselsdag med Legoland og den efterfølgende weekend, havde vi inviteret til børnefest med badebassin i haven. Det er sådan, vi normalt afholder børnefødselsdagene, men jeg må nu erkende, at den mere stille slags med familiehygge faktisk er at foretrække. Det er mindre stressende og mindre omstændigt.

En glad Emme med et par af sine fine gaver

Jeg ved godt hvad Anna og Emma foretrækker, men i år var der intet valg. Der er fortsat forsamlingsforbud og det ville under alle omstændigheder ikke være socialt ansvarligt at invitere venner over til fest. Næste år er omstændighederne forhåbentlige anderledes.

Det kan kun tiden vise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.