Jeg savner haven fra Silicon Oasis – vores mini jungle, hvor buske og træer fyldte det meste af pladsen og hvor blomsterne gav haven kulør. Måske jeg romantiserer det lidt, men selv pigerne taler jævnligt om “den gamle have”, for de savner den også. Således har jeg, den sidste tid, lagt lidt ekstra energi i at udbygge haven for at gøre den hyggelig og indbydende.

Det er ellers hverken have-vejr eller ude-sæson på disse kanter, men lige nu kan det godt betale sig at holde et ekstra godt øje på brugt-markedet, når der skal findes nye planter eller møbler – især til udendørsbrug.

IKEA i Dubai skulle efter sigende være den IKEA i verden, der har den største omsætning. Det er der en helt særlig grund til. Folk er nemlig oftest kun bosat i Dubai for en kort, tidsbegrænset periode, hvorefter de rejser videre ud i Verdenen. Det betyder, at der er et kæmpe market for billige møbler (typisk i dårlig kvalitet) og samtidigt et kæmpe brugtmarket på Facebook og Dubizzle.

Folk rejser typisk væk og videre omkring sommerferien, hvor vejret er ved at blive for træls. Og de ankommer oftest lige efter sommerferien, når temperaturen er faldende og Paradis genopstår fra flammehavet. Det bedste tidspunkt at sælge sine brugte møbler, haveudstyr og bilen er derfor omkring oktober/november/december. Det absolut dårligste tidspunkt at sælge ud af sine egendele er lige op til sommerferien. Til gengæld er det nu, at de virkelige gode tilbud kan spottes. En rigtig god handel kan laves, når folk står med det ene ben på vej ude af huset.

Så er det bare at sende bud efter “A Man With a Van”. Efter mange frøer, har jeg fundet min prins. Han er på speed dial 🙂

Han henter og bringer hvad som helst – mod ekstra betaling skiller han også tingene ad og samler det igen. Så bliver det altså ikke meget nemmere.

Således fik jeg en gratis gazebo, der blot manglede et tag. Den kostede blot i fragt og montering.

Jeg fik en rigtig god pris på et nyt tag, der er specialsyet i en høj kvalitetsdug. Så nu har vi skygge i haven de næste par år.

Et teak-træ bord fik jeg også raget til mig for kun 300 danske kroner. Det krævede blot en kærlig hånd og lidt olie, hverefter det fremstår som nyt.

De tre frangipani træer, som vi bragte med os fra Silicon Oasis (et minde fra den gamle have) er nu plantet om i den nye have og det sidste halve år har vi søgt efter flere til at pryde haven med. De er normalt ikke billige, men op til sommerferien kan de købes for en slik – desværre er det en selvhenter.

Nu hvor gazeboen har fået nyt tag, ørkentræerne er plantet ud og buskene er begyndt at fylde, så kan jeg mærke, at haven bliver et hit til vinter.

På den anden side af sommerferien skal vi have anlagt køkkenhave, for pigerne har “gardening” på skoleskemaet og det er noget de går op i. Således har Anna allerede plantet en melon blandt bedene i haven.

Det er uden for sæson, så vi passer meget godt på den og har fortalt have-manden, at han under ingen omstændigheder må fjerne “ukrudtet”.

Nu venter vi blot på, at melonerne skal komme. For Anna’s skyld håber jeg, at planten overlever varmen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.