”Naturen” i Dubai har også mange gratis glæder at byde på, hvor kunstig den end måtte være, så er dyrelivet i hvert fald ægte nok. Især fuglene har gode vilkår, hvis blot vi bevæger os lidt uden for Dubais pulserende byliv. Selv langs de store 5-sporede motorveje kan vi komme helt tæt på de fugle, som vi hjemme i Danmark blot kender fra Zoo på aflukkede arealer. I Dubai ved Ras al Khor finder vi imidlertid Wildlife Sanctuary, hvor trækfugle kan få sig et velfortjent hvil, mens fugleinteresserede besøgende kan beskue og notere deres fund i deres små sorte notesbøger.

Især Flamingo Lake er populær og her kan vi se de store lyserøde fugle i alt deres pragt, mens de balancere på det ene ben. Vi knipser løs på vores kamera for at få de bedste billeder i skarp konkurrence med en busfuld Japanere, hvis selfie-stænger sætter blå mærker på de stakkels fugleelskende, der bare gerne vil have stilhed og streger i notesbøgerne. Heldigvis administreres udkigsposten af vagter, der på bedste vis får skubbet de emsige turister ud af døren igen – dog uden helt at undgå de lange selfie-stænger.

Alona og ungerne er også helt solgt, da det lykkedes dem at kapre en af de eftertragtede kikkerter. Og jeg forstår dem udemærket godt. Der er noget helt særligt ved disse feminine fugle, der tryllebinder os til stedet. En helt særlig oplevelse skal det i øvrigt være, at se flamingoerne ved fodringstid. Det sker ca. kl 15.30 om eftermiddagen – så det bestræber vi os på næste gang.

Og når vi nu er ved fugleliv og reservater, så vil jeg endnu engang anbefale Al Qudra Lake. Tag afsted med et tæppe og en god madpakke. Nyd stilheden ved Oasen og bliv til solnedgang. Det er endnu en gratis glæde som vi gerne deler med vores venner og familien fra Danmark.

dscn0117 dscn0118

Selv Bagel nyder muligheden for at blive luftet uden for vores vante græsgange. Her er intet græs, men til gengæld er der masser af vand at dyppe poterne i og fugleliv at betragte.

img_20161226_162608

Mit hjerte græder dog, når jeg ser, hvordan folk behandler dette unikke sted. Søerne flyder med plastikposer og der ligger tomme dåser og blinker i vandkanten. Det er da absolut intet skønt ved.

Så folkens, hvis I tager afsted til Al Qudra Lake, så tag venligst skraldet med jer hjem. Hvis vi ikke forstår at værne om naturen, hvor kunstig den end måtte være, så fortjener vi den ikke.

img_20161226_171050

img_20161226_165719 dscn0128

img_20161226_171001

Tag afsted og nyd det.

God fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.