dscn0169

Min erfaring siger mig, at ørkenenlivet kan være en dyr fornøjelse.

Jo, der er mange ting at foretage sig – især om vinteren, men det bliver hurtigt mindre fornøjeligt, når tegnebogen skal op af lommen. Heldigvis findes der også mange billige alternativer til dyre fredagsbrunch, forlystelsesparker, ørkenræs og operakoncerter. Flere steder kan du ganske gratis nyde Dubais forunderlige verden og det gør vi gerne i vores familie.

Hen over jul og nytår har vi haft stor glæde af besøg fra Danmark. Først ankom mormor, Bjarne og Onkel Martin, der efter deres hjemrejse blev erstattet af farmor, farfar og onkel Andreas (Der i øvrigt fortsat optager gæsteværelset). Henover ferien/weekenderne har der således været gode muligheder for at opleve de gratis glæder, således vores gæster kunne få bedre råd til souvenirs.

img_5237

Her kommer min liste (som bestemt ikke er hverken kronologisk eller fuldstændig) over gratis- og næsten gratis glæder i Dubai/Abu Dhabi. I må desværre få den over flere omgange.

Sheikh Zayed Grand Mosque i Abu Dhabi ligger næsten 1,5 times kørsel fra Dubai Silicon Oasis, men den er hele køreturen værd. Moskén er den største i De Forenede Arabiske Emirater og det har taget de blå mænd 11 år om at bygge den. Som et palads står det hvide vidunder med sine minareter og skinner om kap med solen. Jeg kan slet ikke få vejret, så smuk synes jeg den er. Og så er besøget ganske gratis 🙂 Vi var der i julen sammen med min familie fra Danmark, hvor vi kunne se hele herligheden i formiddagssolen og kom atter forbi ved nytår sammen med Daniels familie, hvor vi kunne beskue den samme herlighed i skæret fra månen.

dscn0162

dscn0168dscn0164

p1000112

Lige som jeg, var de alle ganske betaget af stedet. For de usømmelige klædte kvinder – os der kunne fremvise både nøgne skuldre og knæ – kunne vi låne både abayas og tørklæder til at dække de lokkende lokker. Vi missede desværre tourguiden kl. 11, men på bare strømmesokker kunne vi selv vandre rundt i eget tempo og bare suge til os af indtryk.

img_20170105_181024

Vi imponeres let af de store lysekroner, blomsterornamenter, marmorgulve og farvede gulvtæpper.

Her pakker vi alle vores fordommene omkring kultur/religion væk for en stund og nyder gæstefriheden samt tolerancen fra troende muslimer, der byder os velkommen i deres allerhelligste.

Billederne yder ikke moskén retfærdighed, men overgås dog let af dette nytårsbillede af min dejlige familie – tid med familien fra Danmark såvel som kernefamilien er nu engang den gratis glæde, som jeg værdsætter allermest i verdenen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.