Anna har lige haft fødselsdag. Hun er nu en meget stor og stolt storesøster på 4 år. Og det skulle selvfølgelig fejres.

Jeg kan godt mærke, at hele familien befinder sig meget langt væk i Danmark på pigernes store dage. Jeg vil frygtelig gerne dele disse begivenheder med bedsteforældrene, fætter/kusinerne og det øvrige slæng. Knuden i maven bliver ligesom lidt større når dem, der betyder allermest for os er SÅ langt væk fra dagligdagen. Derfor er jeg så uendelig glad for, at netop mormor havde tegnet den fineste fødselsdagstegning til Anna, som vi kunne printe ud og give hende ved morgenbordet sammen med alle gaverne. Anna var meget begejstret for tegningen og kunne fortælle mange levende historier om det hun så.

Morgenen begyndte med påskeæg-jagt i haven, da påskeharen belejligt havde besørget i haven. Den vidste vel nok, at søndag er arbejdsdag i Mellemøsten og så kunne den jo passende hoppe videre til Vesten og fortsætte arbejdet der om søndagen. De små chokoladeæg var selvfølgelig frosne, da temperaturen jo ikke måtte smelte varen. Byttet blev ikke fordelt ligeligt imellem søstrene i år, så det var et held, at Anna kun endte med 11 af de 20 gemte æg.

Vi havde en hyggelig hjemmedag – kun afbrudt af et hurtigt besøg ved børnetandlægen (det gav i et svagt øjeblik, super god mening med fødselsdag kombineret med chokoladeæg og tandlægebesøg). Der blev serveret pizza til aftensmaden og bagt kage til dessert.

It’s not perfect

Anna blev dog en anelse skuffet over mængden og størrelserne af gaverne. Der var tydeligvis for lidt og det hun åbenbart havde ønsket sig allermest var der slet ikke. Hun kunne ikke finde en pink bil, der var stor nok til, at hun selv kunne køre rundt i den med en life-size Elsa på passagersædet. Og derfor blev mor slæbt rundt i hele huset af en grædende 4-årig, der befalede en pink car. Jeg tænker, at dette umiddelbart blev en god lektion for både forælder og barn.

  1. Anna – Du kan ikke få ALT, hvad du ønsker dig. Der er simpelthen grænser!
  2. Mor og Far – Spørg ikke pigen, hvad hun ønsker sig allermest, én uge op til fødselsdagen for hun husker som en elefant uden pink bil!

Mindst lige så skuffende var det for Anna, at der ikke kom nogen gæster til fødselsdagen. Altså, hvor elendig en forælder har man lov til at være. Heldigvis var gæsterne inviteret, men vi måtte forklare, at de først kunne komme weekenden efter. I stedet måtte vi sætte os ned og lave små slikposer til klassekammeraterne i hendes nursery. Og det koncept kunne Anna faktisk bruge til noget.

Slikposerne blev uddelt i nursery mandag og det forlængede pigens tro på, at det fortsat var hendes fødselsdag. Hun græd derfor hjerteskærende, da gæsterne udeblev.

De andre børn told me it is my birtday today

Men gæsterne kom altså forbi. De kom bare et par dage senere og det var også godt nok. Anna havde knoklet med fødselsdagskage og op-pyntning.

Der var lavet slikposer til alle børnene og den fine kjole var hevet ud af skabet. Hun havde sådan glædet sig til, at gæsterne endelig skulle komme. Og det blev en drømmefødselsdag med fine gaver og masser af leg. En hel uges fødselsdag var næsten for meget.

Der blev råhygget blandt store og små.

Vi er sgu’ heldig med det liv og de venner vi har fået hernede i varmen. De træder til, når familien er for langt væk.

Men jeg GLÆDER mig til sommerferien i Danmark, hvor jeg kan se frem til 6 intense uger med familien. Og heldigvis går tiden hurtigt, når vi har det sjovt 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.