Danmarks Radio har lavet en TV udsendelse under navnet “Dubai’s Danske Damer” – en titel de i øvrigt har tyvstjålet fra P1’s radioprogram fra 2012, som jeg i øvrigt varm kan anbefale. Inden sommerferien blev jeg selv kontaktet af DR for at høre, om jeg kunne tænke mig at deltage i serien, der skulle portrættere helt almindelige danske kvinder i Dubai, men jeg sagde pænt nej-tak.

I debatten på Facebook er det tydligt, at danskere bosat i Danmark og som aldrig har været i Dubai, har et helt andet syn på den hverdag og den livsstil vi dyrker. Jeg forstår det til dels. Det virker overdrevent luksuriøst med store villa’er, maid, gardener, bilvasker, pool-mand og dyre biler.

I Dubai kører folk generelt i ret store/dyre biler, fordi de er mere sikre på vejene, afgiften er lav og benzinen billig. Du får bare meget mere bil for pengene. Husene er store fordi, der som udgangspunkt ikke bygges små huse, til gengæld er de alle i en elendig byggekvalitet og kræver i den grad vedligehold.

I forhold til maid/hushjælp, så er det for mange en ren nødvendighed (og luksus), fordi der ikke findes sådan noget som barnets første sygedag. Desuden holder skolen samlet set ferie halvdelen af skoleåret og arbejdsdagene er generelt længere i Dubai end i Danmark. Det vil sige, at hvis begge forældre arbejder, uden familien i nærheden, så er en hjemmeboende nanny, derfor en rigtig god løsning for mange. Hun ser efter børnene, når de kommer hjem fra skole, ordner madpakken, holder de mange kvadratmetre ryddelige og hjælper til, der hvor der er brug for det. I ulvetimen er det en kæmpe hjælp.

Selv knus-elsker vi Alona og værdsætter hendes uvurderlige hjælp i hverdagen. Hun træder til, når vi har brug for det og giver os et pusterum, mens hun bader pigerne, så der bliver tid til, at jeg kan lave aftensmaden. Heldigvis har Alona masser af familie i Dubai, så selvom hun savner sin mand og datter på Philippinerne, så finder vi trøst i, at hun har støtte hos nære familiemedlemmer tæt på hende.

Vores beslutning om at flytte til Dubai fra Danmark i sin tid var ikke baseret på milliardær-drømme og skattefritagelse, det var derimod udsigten til mere familietid, færre sure pligter og et fælles eventyr, der lokkede ud på det dybe vand. Der er flere ting, jeg savner fra Danmark som vennerne, familien og dansk rugbrød, men her har vi solskin, tid og hummus.

I virkeligheden er familietid meget mere værd på den lange bane, selvom det ikke pynter i pensionskassen.

Lige nu vil jeg ikke bytte mit liv i Danmark med det jeg har fået i Dubai. Vi vælter os ikke i penge, men vi nyder tilværelsen med mere kvalitetstid sammen som familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.