Jeg elsker middelalderdage ved Voergaard Slot i Nordjylland og vi forsøger at komme afsted hver sommer, når det kan lade sig gøre. Det bedste er, når vi kan få det til at passe sammen med familien fra Sæby, for så bliver det en rigtig familieudflugt. Pigerne har været med, fra de var helt spæde, men i år var det hele lidt sjovere, fordi vi denne gang slap for både klapvogn og pusletaske.

Under vores besøg til Sæby fik vi arrangeret årets tur til Voergaard Slot og vi var derfor flere generationer, der sammen var draget afsted. Anna og Emma havde hver fået en 50’er, som de kunne bruge i én af de mange opstillede boder langs stierne til Voergaard Slot.

Pengene blev snart brugt på to piv-i-røv-fløjter (altså to lerfugle), der skulle fyldes med vand, så de lød som fugle, der var ved at drukne, når pigerne ivrigt hvæsede ind i dem. Heldigvis løb de hurtigt tør for vand og blev kun fyldt med jævne mellemrum – Sådan går det, når fuglekvidder bliver til irriterende fugleskrig.

Mens pigerne sang med hver sit næb, slentrede vi rundt blandt spændende boder og så langt efter de udklædte folk, der krydsede vores veje i deres fine middelaldre-dragter. Pigerne var især glade for tryllekunsteren eller den kongelige hofnar, der fik Anna til at trylle hul i en mønt ved brug af sin pegefinger. Det var det rene magi!

Der var mange andre ting, der også tiltrak pigernes opmærksomhed, som eksempelvis tømmerflåden, der fragtede os over på den anden side af volden, samt hatte-teateret med den meget sjove mand og alle de spændende hatte i kisten.

Og så var der de lækre honningkager fra damen med kurven balancerende på hovedet og ringridning med de flotte riddere på hesteryg.

Anna og Emma kunne endvidere bruge hele timer på “lege-pladsen”, hvis de ellers fik lov og jeg ikke absolut skulle over til boden med mjød, hvor jeg vidste, at der var gratis smagsprøver – 2 flasker kommer desuden med mig hjem i kufferteren, hvis propperne ikke popper inden da.

Vi havde en fantastisk hyggelig dag ved Voergaard slot, der kun blev endnu bedre med det dejlige varme vejr. En dag, der sluttede i fremtiden, hvor det også var muligt at købe en kølelene is og en varm kop kaffe.

Så bliver det ikke meget bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.