Det er altid en kunst at finde på nye ting at lave i Dubai, når der er gæster fra Danmark. Som regel prøver jeg at udnytte situationen bedst muligt og inviterer venner/familie et sted hen, hvor jeg endnu ikke selv har været. Steder, på min efterhånden lange liste, som jeg gerne vil besøge, men som jeg ikke har prioriteret eller har valgt at gemme, til der kommer gæster. Og så er der alle klassikerne…

De steder, der er gratis at opleve og som de fleste besøgende gerne vil nå at opleve, inden de atter tager hjem som eksempelvis Burj Khalifa, Burj Al Arab, stranden, flamingo-søen ved Al Qudra Oasis og Sheikh Zayed Grand Mosque i Abu Dhabi.

Og alt det nåede veninderne at se på den korte tid, de var på besøg i ørkenstaten for at hilse på Lotte og jeg.

Vi nåede at se de vilde fugle og de lyserøde flamingoer i de kunstige søer midt i ørkenen.

Og vi nåede at se solnedgangen bag sanddynerne længere ude i ørkenen.

 

Vi nåede endda at se en hyrde med sin kamelhorde på vores vej – østens køer.

På venindernes sidste dag i ørkenstaten gik turen til Abu Dhabi, hvor vi besøgte den store moske. For en gangsskyld kom vi tids nok ud af døren til, at vi kunne nå en guidet tur rundt i moskeen, anført af en ung Emirati. Det kan i øvrigt anbefales af flere årsager:

  1. Det er gratis.
  2. Vi fik så mange informationer om moskeen og dens tilblivelse, som jeg ikke havde den fjerneste anelse om inden turen. Og pludselig så jeg moskeen med helt nye øjne.
  3. Vi undgik de mange andre turister på vores billeder, da vi gik i en anden retning.
  4. Vi blev bekendte med, at det faktisk ikke er tilladt at tage billeder af en helt særlig bygning, der ligger op til moskeen. Det sted, hvor Sheikh Zayed ligger begravet. Ups!

På vej hjem fra Abu Dhabi mod Dubai var vi en smuttur forbi Outlet Village, der ligger tæt på grænsen mellem de to emirater. Vi var ikke afsted for at shoppe, men mest for hyggens skyld.


 

Det har været nogle helt igennem hyggelige dage sammen med veninderne fra studietiden. Og jeg fyldes altid af energi, når der er besøg fra Danmark. Men lige så energifyldt jeg er under besøgene, ligeså træt er jeg efter, at gæsterne er draget hjemad. Nu har jeg fået nye gode minder at gemme i mit hjerte og nogen at dele dem med.

Tak fordi I kiggede forbi, Suzanne, Birgit-Johanne og Rikke. Glæder mig til at se jer igen til sommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.