Der findes gode dage og der findes dårlige dage. På det sidste har de dårlige dage fyldt alt for meget, men i dag, har været en hel fantastisk dag! En dag sammen med familien. En dag, der stod i børn og barnlige sjæles tegn. Vi var på Mors for at løse et mysterium på Højriis Slot.

Vi skulle booke billetter i god tid og de blev ret hurtigt udsolgt. Det er ellers flere år siden, at Højriis Slot lukkede og slukkede for mord-gåder og andre mysterier, men i år har de været tilbage i business i en meget kort og begrænset periode.

Højriis Slot

Især Anna har glædet sig. Hun var så heldig at få lov til at låne mormors forstørrelsesglas… præcis som i Ramasjang.

Der er noget i gære

Uden ret mange ledetråde, at starte på, skulle vi i dag gå rundt på Højriis Slot for at hitte ud af, hvad der var blevet gemt et hemmeligt sted og som var så specielt at lumske gæster, ville have fingrene i det. Derudover var der andre gåder, der ligeledes skulle løses undervejs. Der var de nemme for Anna og Emma (Noget med et par røde sko der skulle findes og døde dyr i kælderen).

En død fasan
En rød sko

…. og så var der den helt svære gåde, der skulle løses. Hvad fik professoren på slottet ud af sine eksperimenter?

Vi leder efter spor

Rundt på slottet, var der skuespillere, der gav mysteriet liv. De travede rundt sammen med os andre og med lidt held kunne vi opsnuse spor ved at følge efter dem og lytte til deres samtaler.

Hertugen/professoren og den lumske gæst

Det var spændende, men også lidt uhyggeligt.

Det gik ret hurtigt op for os, at vi var på jagt efter en ægte skat og at vi var i kapløb med tiden. Vi måtte finde skatten, inden damen med den røde fjerboa, der tydeligvis ikke havde rent mel i posen.

Et spor?

Anna og Emma var ikke altid helt trygge ved at vade rundt på slottet, når spøgelserne vandrede med os. Og et af dem, havde tilsyneladende set sig lune på pigernes gummistøvler, hvilket i sig selv, var et stort mysterium for Anna.

I sidste ende lykkedes det os, at gå hinsides klædeskabet, se igennem linsen og lede under kronen. Vi fandt skatten på knap 2 timer.

Anna og Emma finder skatten

Det var dog ikke en skattekiste fyldt med guld og ædelstene, men til gengæld en skat fyldt med minder, billeder og breve.

Pigerne var skuffede, men jeg forstår den godt. En kiste fyldt med minder er meget mere værd end dem, der er fyldt med perler og diamanter. I hvertfald rent personligt. Jeg skatter selv tiden med min familie meget højere end noget andet og jeg gemmer også på alt mulig ragelse, der minder mig om den tid, som vi aldrig får igen. Det har konsekvenser at bo i udlandet og det har jeg for alvor fået at mærke.

Mormor og Adam. Vi venter på onkel Martin og pigerne, der nægter, at tage hjem før den sidste gåde er løst… “Hvad fik professoren ud af sine eksperimenter?”

Jeg savner familien og jeg savner vennerne i Danmark.

Kaffe og kage-pause før Martin og pigerne tager en ny runde finde-leg

Det var rart, at vi ikke havde så travlt. At vi kunne tillade os at bruge 4 stive timer på at løse et mysterium, som det ville tage andre den halve tid. Vi var stædige og måske lidt tungnemme.

Adam klarede turen forbløffende godt

Jeg er glad for, at det lykkedes os at skaffe billetter til dagen. Det var en sjov og anderledes oplevelse, der krævede tålmodighed og god fantasi. Jeg er blot ked af, at Daniel missede det. Jeg er sikker på, at han ville have fået lige så meget sjov ud af turen.

Nu skal vi heldigvis ikke vente ret meget længere, inden Daniel kommer. Han er på vej!! Det er endeligt bekræftet.

Jeg kan slet ikke vente med at se ham igen. Det har været en hård omgang uden ham ved min side, denne ferie. Børnene glæder sig mindst lige så meget.

Vi ønsker ham en god rejse :-*

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.