Så er vi tilbage i Dubai efter 3 ugers sommerferie i Danmark og ophold i vores 2. hjem. Det er med blandet følelser, at jeg i dag vågnede op i min egen seng til en hektisk morgen, hvor alle 3 børn skulle i sommerskole. I morgen er jeg tilbage på konsulatet og hverdagen.

Jeg savner allerede Danmark og sommerhuset.

Desværre blev vores planlagte ferie flyttet 2 uger, fordi Daniel blev testet positiv med Covid-19, aftenen inden vi skulle flyve til Danmark. Det betød, at vi måtte ændre flybilletterne og de få planer, som vi allerede havde lagt for vores ferie.

Endelig i Danmark

Fordi ferieplanerne blev ændret i sidste øjeblik, nåede vi ikke at bruge så meget tid med familien, som vi havde håbet på.

Familien i Danmark havde selvfølgelig andre planer og rejser, der ikke kunne ændres eller aflyses. Desuden var flere allerede vendt tilbage på arbejde, da vi endelig landende i Danmark.

Havne-rundtur

Til gengæld fik vi masser af tid til at nyde det danske sommervejr med gåture ved havnen og is fra ishuset.

Vinder-isen fra Ryå

Med mere tid på hånden til venner, fik vi i år prioriteret at mødes med gamle venner, som vi kun har set meget få gange, siden vi flyttede til Dubai for snart 6 år siden.

Gensyn med gamle venner

Det var berigende endelig at kramme gamle venner, som vi jævnligt har mødtes med engang, men som senere er blevet nedprioriteret pga. den sparsomme tid, vi har haft i Danmark de sidste 6 år. Et stort afsavn og en dårlig samvittighed over for venner vi holder så uendelig meget af, har i årenes løb vokset sig svimlende stort.

Sommer lounge ved Kusten i Aalborg sammen med Sarah

Selvom ferien har virket så uendelig kort denne gang og selvom der ikke blev så meget tid til familien, som vi havde ønsket det, så havde vi nogle helt eminent gode dage i sommerhuset og i det danske land.

Møde med venner i Den Gamle By i Århus

Der blev også tid til korte dagsudflugter sammen med familien og det værdsætter vi meget højt. Især var det en stor oplevelse at køre med hestevogn fra mormor og Bjarnes hjem i Nors til National Park Thy.

En medbragt picnickurv blev nydt ved Nors badesø

Vores mål med sommerferien var først og fremmest at mødes med familie og venner, som vi savner i hverdagen.

Der er mange mærkedage, som vi går glip af, når vi har valgt at bosætte os i udlandet. Jeg har desuden en konstant uløst knude, der altid sidder i maven, fordi mine børn ikke får en naturlig omgang med bedsteforældre, fætter/kusiner og den danske kultur.

Ingen klumpfisk ved Nordsøen Ocenarium til Emmas store ærgelse

Fortællinger fra dengang jeg var barn, falder hurtig til jorden, fordi mine egne børn ikke kan relatere sig til konteksten. De er nysgerrige, men stiller sig også uforstående. Det er så fjernt fra deres egen hverdag.

Kusinernes nye sommerhus i Ertebølle

Forhåbentligt får mine børn noget andet med sig, der er lige så godt. Noget der gør vores valg, det hele værd. En anden kulturforståelse og en værdsættelse af familien.

Pigerne betragter både Danmark og Dubai, som deres hjem og land. De foretrækker ikke det ene frem for det andet. De savner begge steder, når vi ikke er der. Det gør mig både glad og trist.

Danmark bedst

Jeg håber ikke, at børnene bliver rodløse og at de i fremtiden får svært ved at finde hjem. Jeg håber så indeligt, at de finder base i familien og at hjem er der, hvor familien er.

Med base i Danmark har vi planer om snart at komme igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.