I Danmark er vi ret stolte over Dannebrog – verdens ældste nationale flag, som vi erhvervede os tilbage i 1219 i Estland, da det dalede ned fra himlen under Volmerslaget. Siden da har vi danskere stolt viftet flaget ved enhver lejlighed og bruger dem på flittigt på kagemænd, i velkomsthaller, i kolonihaven og på juletræet. Vi er temmelig stolte over vores rød/hvide, skandinaviske flag. De Forenede Arabiske Emirater er også stolte over deres flag, men af helt andre årsager.

Det er til sammenligning helt nyt og kom ikke til verdenen under et slag. Flaget blev designet i 1971 under en konkurrence og hver af de fire farver repræsenteret i flaget har en betydning.

Billedet fundet på Internettet – Twitter, Driven Properties

Hvert år 2. november fejres UAE National dag med en offentlig fridag – eller tre. Og således bliver en kort weekend forlænget til en miniferie, hvor familierne kan nyde ekstra tid sammen.

I den forbindelse er der flere aktiviteter i hele landet, hvor tiden kan fordrives. Der er festfyrværkeri, flyopvisning, udsalg og festivitas. Der er masser at fordrive tiden med og flaget er at spotte alle steder på offentlige bygninger, på kager, i butikkerne, ja selv på strandene…

Kite Beach

Skolerne i hele landet fejrer også National Day, hvor alle eleverne skal komme klædt i de nationale farver eller i lokal national dragt. Dagen bliver fejret med parade til ære for forældrene og der er aktiviteter med henna, mad-smagning og børnene kan få lov til at klappe en kamel eller holde en falk.

Arbor School fejrer UAE’s 48. National Day

Selv har vi fejret de ekstra fridage med endnu en ørken-campingtur. Bilen har været en dyr investering, så vi bliver nødt til at lufte den, så snart muligheden byder sig.

Der skaffes brænde til bålet

Denne gang var vi afsted med nogle tidligere naboer fra Dubai Silicon Oasis og deres nye naboer fra Living Legends. Sådan en camping tur er en fantastisk måde at møde nye mennesker på og vores omgangskreds udvider sig stille i en ny retning og involvere stadigt færre danskere.

Opsætning af camp

Vi bliver også klogere på ørken-kortet i Dubai og lærer hele tiden nye steder at kende. Denne gang camperede vi et stykke væk fra Al Qudra Lake, hvor sandet er meget blødt og nem at sidde fast i. Det lærte vi ret hurtigt, da det lykkedes os at sidde ubehjælpelig fast et par gange på den ellers meget korte tur ud i sandet. Første gang måtte en anden bil til sidst trække os fri, anden gang kunne vi skubbes fri efter meget besvær.

Blødt sand, der må graves

Heldigvis var vi i godt selskab med garvede ørkenrotter, der bogstaveligt talt er vokset op i ørkenen og med camping som en naturlig del af barndommens legeplads. Vi blev klogere på vores nye bil og flere oplevelser rigere.

Morgenmad og nedpakning af camp

Glædelig National Day til alle i UAE! Jeg bliver aldrig træt af camping livet… ikke i denne version ihvertfald.

Solnedgang, bål og bobler

Jeg glæder mig allerede til næste tur til januar… hvis ikke før

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.