Julen er børnenes fest, det er helt sikkert. Jeg elsker også julen, men de sidste par år er det knebet lidt med at komme i julestemning på trods af julemand, juletræ, juleklip, julebag, julemusik og kalenderlys. Det føles ikke rigtigt som jul her i 25 graders varme for mig, men det er jul for Anna og Emma. Det er sådan julen skal være i følge de to søstre.

Vi har pyntet hytten op med nyt og gammelt pynt. Det gjorde vi den sidste uge i november, mens Daniel var på kursus i Danmark. Så kunne han ikke gøre indsigelser imod det juletræ, der blev samlet og dekoreret inden 1. december.

Jeg udnyttede desuden situationen groft og fik tilsendt nisser, kalenderlys og Georg Jensen uro til Daniels hotel i håb om, at der ville være lidt plads i hans kuffert til at slæbe varerne med sig tilbage til Dubai. Og det jeg ikke selv kunne skaffe på nettet, blev han sendt i byen efter.

I stedet for pakkekalender og julesokker, har pigerne i år fået en sæk d. 1. december med gode sager, som de kan forsøde december og ventetiden med. Det er penge givet meget bedre ud, da pakkekalenderen sidste år blev fyldt med billigt skrammel.

Det er smadderhyggeligt hver morgen at stå op til de to piger i deres jule-pyjamas, siddende på køkkengulvet mens de hjælper hinanden med at samle dagens lego-figur fra adventskalenderen.

Sidste weekend lavede vi konfekt ud af det marcipan, som vi havde liggende i fryseren. Og så var vi en tur forbi sømandscenteret til den årlige danske juletræsfest.

Det er godt med juletraditioner og gentagelser, for pigerne kan nu huske, hvordan vi “plejer” at gøre i december. De forventer, at julemanden ser forbi og de glæder sig til gaverne, godteposen og timer med leg.

På børnenes skole var der tirsdag aften Winter Fair med boder, leg og Santa’s Grotto, hvorfra det sneede. Emma sang i kor og der var masser af aktiviteter for børnene. En super hyggelig aften.

I dag har pigerne sidste skoledag og forud ligger næsten 3 ugers juleferie. Hvem der bare var barn igen!

På konsulatet har der også været julefrokost. En form for sammenskudsgilde, hvor forskellige kulturer mødes om danske traditioner, som Ris ala Mande med mandelgave og pakkeleg i bedste stil.

Der blev festet, danset, grinet og jublet. Jeg har den bedste arbejdsplads og de bedste kollegaer, hvis jeg selv skal sige det. Selvom denne julefrokost er markant anderledes end de julefrokoster, som jeg er vandt til i Danmark, så foretrækker jeg faktisk denne version.

Nu går der ikke længe før familien (min mor og bror) kommer til Dubai for at fejre jul sammen med os og selvom jeg nok havde foretrukket, at det var den anden vej rundt, så glæder jeg mig til, at de kommer. I år skal vi have flæskesteg i sømandscenteret (den danske kirke) d. 23. december og til julegudstjeneste d. 24. december.

Jeg glæder mig sådan til at invitere familien ud i haven, hvor vi rigtig skal nyde, at Dubai lige nu viser sig fra sin bedste side.

Det her er livet!

2 Comments on Julen sig nærmer…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.