I fredags fyldte Anna 9 år og jeg har så svært ved at forstå, hvor tiden forsvinder hen. På en gang føles det som om hun altid har været her og alligevel er det som i går, at jeg holdt hende i mine arme for første gang.

Anna har længe plaget om en stor fødselsdags-fest med alle pigerne fra klassen og sine bedste veninder uden for skolen. Personligt er jeg meget mere til den klassiske sammenkomst med få udvalgte gæster, hjemmebagte boller og et badebassin i haven.

Det er den stil vi plejer at køre, fordi det er både nemt og billigt. Denne gang gav vi os med den betingelse, af det blev en engangsforestilling, fordi hun nu har haft et par år helt uden fest eller gæst.

Til gengæld fik Anna lov til at invitere knap 20 børn på pool-party i den lokale pool-fitness-bar klub.

Vi havde inviteret alle pigerne fra klassen, ingen nævnt, ingen glemt. Og selvom jeg var lidt nervøs for modtagelsen af invitationen her midt under den hellige Ramadan, så blev det virkelig godt taget imod fra forældrene. Anna blev den første pige i klassen, der brød med nul-fest-under-corona-princippet og børnene havde derfor glædet sig ekstra meget til at mødes uden mundbind og social afstand.

Festen holdt vi lørdag eftermiddag, dagen efter Anna’s rigtige fødselsdag, som blev fejret herhjemme med pandekager til morgenmad, kage i skolen og skatte/æggejagt.

Så fik pigerne samtidigt øvet sig i lidt dansk-læsning og i danske rim. Sådan fik vi også kombineret Anna’s festdag med påske.

Weekenden har været en succes. Anna fik samlet klassens piger, naboer og veninder til en festlig dag i poolen og forældrene kunne samtidig nyde en kold øl i skyggen uden dårlig samvittighed.

Festen endte dog lidt dum med en blødende fod efter et uheld i poolen og Anna tog grædende hjem i bilen. Heldigvis var der en sygeplejerske i nærheden, der vidste hvordan sådan en fod skulle snøres og så lokkede gaverne i bagagerummet. I virkeligheden var Anna nok bare træt først på aftenen og havde svært ved at rumme, at festen gik videre uden hende.

Det var mørkt inden vi nåede at pakke sammen og livredderen valgte at lukke poolen for alle børn, da Anna humpede hjem på det ene ben.

Børnene havde haft den vildeste fødselsdagsfest og Anna var et stolt fødselsdagsbarn.

Hun var i sandhed, dagens dronning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.