Påskeharen var tidligt oppe søndag morgen med kurven fyldt med frosne chokoladeæg. Alligevel smeltede de fleste i Adams varme hænder, da han knugede sine skatte med et fast jerngreb, fordi han ikke ville dele med nogen.

Daniel skulle desværre på arbejde søndag morgen, så påskejagten blev ret hurtigt overstået. Man kan sige, at påskeharen havde travlt med at komme videre til det næste job.

Det havde dog en mindre betydning for selve jagten. Efter en time i varmen trængte alle æg til at blive kølet ned i køleskabet, sammen med hønseæggene, inden de skulle fordeles ligeligt blandt børn… og Alona.

Og fra køleskabet var der rig mulighed for husets æggetyve at værge sig en snack fra tid til anden.

I år, har vi ikke fået påskehygget, så meget, som jeg gerne ville. Årets gækkebreve blev kun halvt færdige og Emma synes det var meget sjovere, at lave påske-æsker… så hun lavede sine egne kreationer.

Til gengæld falder påsken i år, midt i Ramadanen.

Det har den fordel, at pigerne får ekstra tidligt fri fra skole og selvom jeg ikke har den samme luksus på konsulatet, så har jeg fordelen af, at kunne arbejde hjemmefra engangimellem.

Det betyder, at jeg har lidt ekstra kvalitetstid med børnene om morgenen, inden skolebussen kommer og henter dem, fordi pigerne lige nu møder senere i skole. Og lidt ekstra tid sidst på eftermiddagen, fordi lektierne ordnes først på eftermiddagen.

På jobbet blev vi i teamet forkælet med en lille påskegave fra chefen, der synes vi fortjente et skulderklap ovenpå nogle meget travle arbejdsdage. Vi er i den grad på vej ind i højsæsonen og det kan mærkes på arbejdspresset, som kun kommer til at stige i løbet af sommeren.

Det føles rigtigt rart med en erkendelighed engangimellem og heldigvis har vi et helt fantastisk team, der altid har hinanden ryg, når presset bliver for stort.

I forbindelse med påsken, sneg Langfredag sig ind, som en officiel lukkedag på konsulatet. For mig havde det ikke nogen egentlig betydning, da helligdagen alligevel faldt på min ugentlige fridag, men det markerede ligesom påsken og den danske kultur.

Det er lykkedes mig at finde et par forårsløg i den lokale Spinneys og mens jeg venter på, at blomsterne springer ud, så minder det mig lidt om Danmark og det spæde forår, der normalt er min ynglingsårstid.

Påsken kommer altid lidt som en overraskelse, men jeg kan godt lide at gøre en lille smule ud af højtiden, fordi den er en del af vores kultur og historie. Det gør ikke noget, at pigerne bliver introduceret for kristendommen engangimellem og at vi får talt om danske traditioner, som gækkebreve og påskefrokoster.

Den kan vi sagtens kombinere med Ramadan og islam.

For hvis der er noget, der er muligt i Dubai, så er det at fejre hinandens fester og helligdage. Multikulturelt og eksotisk. Rummeligt og overbærende.

Det er alt, hvad jeg elsker ved FAE.

God påske og Ramadan Kareem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.