I søndags var vi inviteret på en anderledes hunde-date i Umm al Quwain, hvor vi mødtes med nogle venner på en såkaldt hundestrand. Vi havde medbragt en Welsh Corgi Pembroke og et ørken-kryds, mens de havde taget deres German Shepherd med sig. Det blev en alletiders eftermiddag/aften i godt selskab, omend det også blev et energifyldt og aldeles udmattende møde.

Bagel er efterhånden en ældre herre på 11 år og vi tøvede derfor også lidt med at tage ham med os. I den alder er det netop op til os, at sige fra på hans vegne.

Herhjemme går han under navnet bedstefar. Han er på mange måder gået på pension, men er altså ikke helt uden spunk.

Det er nemlig ikke altid så nemt, at få den ro, som Bagel så indeligt har fortjent, når husets nyeste hunde-medlem altid er fuldt opladet med uforløst energi, der altid kommer i udbrud på det mest ubelejlige tidspunkt.

Heldigvis er Bagel ikke bleg for at give modstand og tager gerne en brydekamp med den unge dame, der har fundet hjem til os.

Mille (tidligere Avery) er nu 1 år gammel, men på mange måder stadig en energisk hvalp. Hun er en typisk ørken-blanding bestående af noget Saluki og andre blandede hunde-racer.

Sikkert en ganske sund hund, fri for alt muligt indavl, men jo altså også en hund med gode løbe-gener. Derfor trivedes hun også uden snor og med store vidder. Det var grænseoverskridende at give slip, men også uendelig forløsende at kunne gøre det.

Bagel har aldrig haft behov for ret meget motion. Han er en hyrde-hund, hvis fornemmeste opgave er at holde styr på resten af flokken ved mindst mulig aktivitet. Han er generel ret god til at sidde stille eller ligge med bugen i vejret.

At se Bagel i vandet og løbe på stranden mellem andre hunde, var som at se ham i sine unge dage ved Vesterhavet. Det er lang tid siden, Bagel sidst har haft muligheden for at smage saltvand og begrave poterne i det våde strandsand.

Han nød det.. det var helt tydeligt og jeg er ked af, at vi ikke har gjort det noget tidligere. Det har vi nu lært.

Og ligesom hundene, der nød at plaske rundt i vandet blandt andre hunde, så hoppede børnene ligeledes rundt i bølgende og legede med deres venner.

Mens solen gik ned og vinden tog til, nød vi en pizza på stranden, inden vi pakkede alt sammen og tog tilbage mod Dubai.

Mens sommeren rykker nærmere og det lækre vintervejr snart erstattes med en ulidelig varme, så nyder vi lige nu de dejlige kølige eftermiddage og forårsaftener.

Når sommeren for alvor tager fat, må vi finde nye måder, hvorpå vi kan underholde, især Mille, så det stadig er sjovt at være hund i Dubai. Men den slags er der heldigvis også god forretning i. Derfor kommer Mille næppe til at kede sig til sommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.