Der er bare ikke meget, der slår en god date-night. Altså en voksenaften helt uden børn. I Danmark dyrkede vi ofte koncerter og stand-up shows, fordi god musik og et godt grin aldrig går af mode. I Dubai har vi endnu koncerten til gode, men de gode grin har vi efterhånden dyrket et par gange.

For snart ét år siden var jeg så snarrådig, at jeg satsede mine lommepenge på to billetter, via en meget suspekt hjemmeside, fordi jeg virkelig virkelig gerne ville til standup med Michael McIntyre, da han skulle gæste Dubai slut april i år. På det tidspunkt vidste jeg ikke, om vi fortsat ville være i Dubai til at se det, men omvendt blev billetterne revet væk så hurtigt, at jeg vidste, at de ville være nemme at omsætte, hvis vi skulle risikere at sidde i Danmark den aften.

Heldigvis er vi her som bekendt stadig og det blev én af de største oplevelser, jeg hidtil har haft i Dubai. Vi har efterhånden haft rigtig mange gode oplevelser, men den her aften toppede det meste. Ikke mindst fordi, min satsning gav pote. Vi blev lukket ind og vi fik muligheden for at opleve Michael McIntyre ét år efter, at billetterne blev købt online. Jeg lo fra manden gik på scenen, jeg lo under pausen og jeg lo fortsat i metroen på vej hjem igen. 

Ham Michael er bare for sjov på den der total underspillede måde, hvor han tager udgangspunkt i sig selv og den kontekst han befinder sig i. Han er i sandhed en verdensmand på verdensturné.

I begyndelsen af året var vi ligeledes afsted til et af de lidt mere intime standup-shows i vores lokale klubhus i Al Furjan. The Laughter Factory er et initiativ, der bringer internationale komikere på turné i Dubai – inden de bliver helt store navne. Tilbage i 2009 var Michel McIntyre således gæst på tour de UAE. I januar tog vi del i Your ‘New Year’s Dissolution!’ Tour, som publikum. Vi kendte ikke på forhånd til hverken Tom Stade, Larry Dean eller Jojo Smith, men vi kom for det gode grin, da vi satte os til rette i stolen i det lille lokale med et glas rødvin i hånden.

Vi kom også for at støtte op om vores lokalsamfund og de initiativer, der gør Al Furjan til et dejligt sted at bo. 

Her behøvede vi ikke at tage en taxa eller metro hjem. Vi kunne vakle hele vejen hjem på gå-ben på under 15 min. Det er lokalt!

Når vi er til standup i UAE, så er der nogle udskrevne regler, som komikeren skal overholde… sådan nogenlunde. Det vil sige reglerne er slet ikke så uskrevne. De er lovbestemte! Det omhandler billeder, ordvalg, håndtegn og kropssprog. Jeg forestiller mig, at det kan være lidt udfordrende for en komiker at finde den balancegang.

Jeg tænker også, at Uffe Holm har måtte censurere sit show en smule, da han sidste weekend gæstede Dubai. Vi var selvfølgelig med på tilskuerrækken, da Uffe delte lussinger ud til den danske befolkning, hvis nationalsport som bekendt er brok. En sportsgren som Uffe Holm ligeledes mestre igennem sin Instagramprofil. Det demonstrerede han helt simpelt ved at vise, hvordan to eller flere mennesker kaster mudder efter hinanden, når de føler sig forargede eller stødt af det de ser og/eller læser på sociale medier.

Vi kender det jo godt og måske jeg er blevet nemmere at forage efter snart 4 år i Dubai. Ihvertfald når det kommer til disrespekt af andre kulturer, religioner og traditioner. Men også når det kommer til sprogbrug, kan jeg mærke, hvordan tæerne kramper lidt sammen i mine alt for små sko. Daniel og jeg har aldrig været til den platte og lumre form for værkstedshumor. Vi har vores egne favoritter, som Jonatan Spang, Anders “Anden” Matthesen og Lasse Rimmer. Men vi bakker selvfølgelig op om initiativet, når Danish Business Council Dubai samler den danske befolkning over et godt grin.

Og vi ved jo, hvad det er vi går ind til. Det er under bæltestedet – sådan er dansk humor ofte.

Helt sort.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.