Vi kan med glæde se frem til endnu en varm jul i ørkensandet. Det bliver den tredje i rækken, men jeg vender mig alligevel nok aldrig rigtigt til det. Julestemningen kommer ikke snigende på samme måde som i Danmark og duften af gran udebliver fuldstændigt.

For den nette sum af 1000 dkr. kan vi sagtens købe et vaskeægte dansk juletræ fra den lokale Spinneys, men med den lange eksport og manglende kølekapacitet, så er det et meget trist, visent og i øvrigt nåleløst træ, der får plads i hjemmet, inden vi får den bakset helt på plads. Så vi har valgt den nemme løsning fra sidste år og genbrugt plastik-vidunderet i alt sit pragt.

For pigerne er det fuldstændigt lige meget, hvordan juletræet tager sig ud og det passer smaddergodt ind i Dubai-land, hvor det meste alligevel er kunstigt. De pynter flittigt træet og moderen har fuldstændigt opgivet at kontrollere æstetikken i projektet. Julen har alligevel fået en helt anden betydning, efter vi flyttede til Dubai.

Jeg glæder mig meget til, at familien fra Danmark kommer på julevisit, men selvom jeg virkelig gør mit bedste, så har jeg det fortsat meget stramt med temperaturen, palmerne og hele ørkensituationen midt i december måneden. Jeg savner ikke snesjap, isglatte-veje og søndagsbillister. Men jeg savner julefrokosterne, juleradioen, juleindkøb og gløgg.

For at hjælpe julestemningen lidt på vej, så bager vi vaniljekranse og triller pebernødder.

Vi spiser æbleskiver og risengrød i selvskab med både store og små.

Og det er bare så hyggeligt, at jeg bliver helt glad i låget. Vi jagter sammen julestemningen, for vi er alle i samme båd. Og mens de fleste andre med glæde ser frem til at kunne fejre julen derhjemme i Danmark sammen med familen, så glæder vi os i stedet til endnu engang at byde mormor, Bjarne og onkel Martin velkommen til jul i varmen.

Og nu, hvor vi venter på ham der julemanden som, meget mod Annas vilje, må banke på døren i stedet for at benytte kaminen, så hygger vi videre med æbleskiver og kravlenisser. Med lidt held, så lykkes det måske, at narre vores hjerner til at tro, at det alligevel bliver hvid jul i år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.