FullSizeRender 17

Der er ikke meget at være bange for i Dubai. Kriminaliteten er blandt den laveste i verdenen, hvilket primært kan tilskrives den hårde konsekvens med fysisk afstraffelse, konsekvent udvisning og fængsel for at begå ulovligheder. Folk er generelt altid venlige og meget hjælpsomme. Der er heller ikke mange farlige dyr i Dubai. Undtagelsesvis er der af og til eksotiske dyr, der stikker af fra lokale, velhavende Emiratier – statussymboler af den mere krævende slags. Sidst var det en løssluppent tiger, der blev spottet i et villakvarter. I Dubai Silicon Oasis har jeg aldrig spottet dyr mere farligere end løsslupne hunde og katte.

Der findes imidlertid langt farligere og meget mindre dyr i Dubai, der er værd at have respekt for. Dyr, der i værste fald kan slå ihjel – EDDERKOPPER. Jeps, i Dubai har vi dræber-edderkopper. Jeg vidste det egentlig godt, men helt ærligt, så er det ikke noget, jeg som sådan har tænkt videre over. Selvom disse edderkopper ikke er sjældne, så er de heller ikke de mest gængse blandt edderkopperne. Det har indtil nu været min største trøst.

Men nu er cluster N/O i Cedre Villas, DSO på den anden ende. Der er spottet DRÆBER-edderkopper og jeg skal da lige love for, at det skaber utryghed blandt beboerne på vejen, der nu går på opdagelse i hinandens carporte. Heldigvis har vi her på vejen en facebookgruppe, hvor det er nemt at advare og skabe panik, således alle er oplyste. Dybest set er jeg glad for informationen om Red Back Spider, som er nem at genkende på den røde plet. Billedet af bæstet er taget i en carport 10 meter fra vores hus.

red back spider

Red Back Spider er angiveligt på listen over de 10 mest farlige edderkopper i verden. Den kan slå dyr, børn, ældre og svage folk ihjel med sin gift, hvis man vel at mærke reagere på giften og ikke får behandling straks. Det sidste registreret dødsfald var i 1956 og jeg prøver derfor at holde hovedet koldt, men det kan være svært, når advarsler som disse florerer i facebookgruppen.

chart

Jeg tænker, hvem har lyst til besøg fra “Flesh Eating Bastard” eller “Jump At You Bastard” for ikke at tale om “Deadly Bastard”. Der er tale om australske edderkopper, der sandsynligvis kom til Dubai for mere end et årti siden sammen med deres “ejere”. Den anden dag kom min søde indiske nabo forbi for at lade mig fortælle, at Red Back Spider babyer nu var spottet i hendes indkørsel, som vi by the way deler. Hmmm, det satte alligevel tingene lidt i perspektiv og jeg blev med et trylleslag hønemor. Jeg elsker mine to små piger og vores tykke hund. Så jeg greb telefonen og ringede til pest control. Nu skal der dælme handles! Og mens jeg sidder trygt indenfor, så går to mænd nu rundt med store masker og sprøjter det ondeste gift rundt om huset, der stinker så grimt, at jeg får hovedpine.

FullSizeRender 16

Jeg magter ikke giftige edderkopper, så hellere løsslupne aber. Vibrationerne fra byggeriet lige uden for vores cluster, har lokket edderkopperne op af jorden og væk fra deres bo. De er igang med at genhuse mere fredelige steder tæt på villaerne. Der er nu flere gode grunde til, at jeg glæder mig til at byggeriet er overstået. Og det går heldigvis fremad.

Min søde indiske nabo inviterede mig ind til en hyggesnak om livet i Dubai og med mig hjem fik jeg indiske krydderier, der ikke alene er god for maven, men også holder myrene væk, hvis det altså spredes langs gulvpanelerne.

Ants are not dangerous, but just a bit annoying, right?!

Og jeg må give damen ret. Myrer er bare superirriterende 🙂

 

FullSizeRender 19

Og nu, hvor jeg ikke længere bliver forstyrret af edderkopper eller irriterende myrer, så kan jeg læne mig tilbage og glæder mig over, at jeg i dag skal ud og handle bil 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.