Der er masser af kulturelle tilbud i Dubai i alle prislejer… hvis man ellers er til den slags oplevelser. Der er kunstudstillinger, teaterforestillinger, museer, pop-up events, ferniseringer, bogklubber, koncerter, laughter factories, workshops, opvisninger og meget, meget mere. Jeg vil i de kommende indlæg nævne nogle af mine absolutte favoritter.

Jeg elsker det “skæve” Forenede Arabiske Emirater. De oplevelser, der ligger lidt uden for nummer. En god oplevelse opstår oftes der, hvor der ingen forventninger er. Derfor er det også sjældent, at jeg tager det samme sted hen to gange… for en succes er svær at gentage. Magi kan ikke genskabes. Magi er for mig det ukendte. Magi er wow-oplevelsen.

For nyligt var jeg taget afsted, sammen med nogle veninder til Cinema Akil, der er en biograf, som har stået på min to-do liste længe. Biografen, der ligger midt Alserkal Avenue, er en uafhængig filmteater, der viser film fra hele verden igennem flere forskellige årtier.

Hvor moderne biografer normalt viser de nyeste film med præmiereforestillinger og dyre billetpriser, så er Cinema Akil, hvis formål er at skabe opmærksomhed og interesse for filmkunst, en hel unik mulighed, for at få en kulturel oplevelse ud over det sædvanlige.

Cinema Akil er et gennemført koncept, hvor der hver måned er et nyt tema, der samler forskellige filmforestillinger til debat og oplysning. Ofte bliver filminstruktører inviterede med til forstillingen for at svare på spørgsmål fra publikum, give autografer og holde oplæg.

Selve biografensalen er virkelig hyggeligt indrettet med bløde sofaer, dristigt tapet på væggen og mormor-lamper i krogene. Det er vel nærmest lidt hjemligt. Med frie pladser er det med at komme i god tid, for at få de bedste sæder. Toilettet er på samme måde indrettet i samme stil med dæmpet belysning og en tilpas skørhed.

Jeg er enormt priviligeret over at have nogle søde veninder, der deler min interesse for kunst og kultur. Så det er altid nemt at finde nogen, der gerne tager med mig, når jeg ellers har tid over overskud til at komme lidt ud. Omvendt er de lige så gode til at finde perlerne derude og dele dem med mig.

For et par uger siden, købte vi billetter til forestillingen “Daughters of AbulRahman”, som var en del af et arabisk filmuge. Mine egne fordomme blev både bekræftede og modbevist i løbet af et par timer, hvor filmen portræterede fire meget forskellige kvinders roller i jordanske familie-konstellationer på både godt og ondt.

Forestillingen var en virkelig god oplevelse og det kom bag på mig, hvor meget liv, der var i salen under filmen. Der blev heppet på filmens hovedpersoner, der blev grinet og klappet undervejs. Kvinderne ved siden af mig begyndte livligt at diskutere handlingen undervejs, men på et sprog jeg ikke kunne følge.

Og det er måske i virkeligheden hele formålet med netop Cinema Akil. Helt overraskende virkede det ikke forstyrrende, tværtimod var de mange samtaler var med til at sætte stemningen og skabe den magi, som jeg ofte søger i Dubai.

Jeg kan virkelig anbefale et besøg i Cinema Akil, der første gang åbnede i 2014 med det formål, at vise film fra hele verden og ikke blot de få film, der finder vej til de traditionelle store biografer.

I fremtiden, vil jeg holde øje med nye forestillinger og begivenheder. Jeg har på fornemmelsen, at der gemmer sig meget mere i Cinema Akil.

Jeg desuden meget betaget af Alserkal Avenue, der er et industrielt område i Al Quoz med et utal af varehuse. Området er et kunst- og kulturdistrikt i Dubai med et stort udvalg af gallerier, faciliteter og kulturplatforme for både lokale og globale kunstnere. Der er både teatre, udstillinger, workshops, popup boder og caféer i området, der henvender sig til voksne såvel som børn.

Alserkal Avenue er virkeligt et populært område, hvor hippi-kulturen møder posh-kulturen og det er på en eller anden måde enormt befriende, at alle uanset indkomst, religion, kulturelle ophav og køn passer ind i et fælles miljø, hvor der er lidt højere til loftet.

Jeg tror i virkeligheden, at Aserkal Avenue er et lidt overset område, som jeg slet ikke har givet nok opmærksomhed fordi, det samtidig er så uoverskueligt.

Men det er nu gået op for mig, at flere af mine kollegaer ofte besøger Alserkal Avenue af meget forskellige årsager, så jeg vil samle lidt inspiration og ligge vejen forbi igen til vinter, hvor kulturlivet for alvor begynder at blomstre igen og så tager jeg nok familien med mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.