Da Emma blev 8 år d. 27 september fejrede vi hende som en dronning med gaver og fester, der strakte sig over et par uger. Hendes store dag faldt en tirsdag, hvor der ud over skole og dansk-undervisning ikke var tid til så meget festivitas, som Emma fortjente. Derfor tog vi revanche de efterfølgende to weekender med henholdsvis skitur og poolparty.

En af Emmas største ønsker til sin fødselsdag, var en tur til SkiDubai, hvor hun flere gange har glanet ind igennem vinduerne i Mall of the Emirates og længdes efter at rulle sig i den kunstigt fremstillede sne. Derfor talte hun også dagene i flere måneder indtil den dag, hvor hun endelig kunne trække i skitøjet.

Jeg havde også set frem til det. Efter 7 år i Dubai var det faktisk på tide, at vi besøgte SkiDubai. Vi har ventet på, at pigerne blev store nok til at få noget ud af det, så vi efterlod Adam hjemme ved Alona for at give Emma den fulde opmærksomhed.

Vi havde tilmeldt Anna og Emma et par timers skiskole, mens Daniel og jeg testede svævebanen over dem. Desværre kunne vi ikke tage lektionerne sammen, selvom jeg gerne havde taget et par timer på ski, til gengæld fik jeg et par timers kvalitetstid med den skønneste mand.

SkiDubai er så skørt et projekt, at jeg har svært ved at finde de rette ord, der helt beskriver den oplevelse det var, at stå i frostgrader midt i en ørken.

Med alt den fokus, der er på energi-krise og miljøbevidsthed er det vel nærmest det rene svineri, men ikke mindre imponerende.

Vi brugte mange gode timer i SkiDubai og det var en god oplevelse. Der var en autentisk følelse af vinterkulde, der skar sig helt ind til benet. Der var frostne tæer og fingre. Der var lyden af glade børn i baggrunden, der morede sig på kælkebakken. Og der var smil på pigernes læber, mens de ventede i kø til de mange forskellige sne-aktiviteter.

Med dæmpet belysning i den store hal, opstod der ægte minder om sene vinter-eftermiddage i Danmark, når vi som børn mødtes efter skoletid til leg i sneen.

Jeg er sikker på, at der til december godt kunne opstå en følelse af julestemning med den rette indstilling, hvis vi skulle finde på at komme tilbage til SkiDubai.

Helt overordnet var det en positiv oplevelse og jeg er glad for, at vi endelig tog afsted. Det var ikke kun sjovt for pigerne, der lærte at styre et par ski ned af en lille bakke. Det åbnede samtidig mine øjne for muligheden for en skitur engang i fremtiden. Vi har aldrig tidligere dyrket ski-rejser, men nu hvor vi ved, at der er gode muligheder for at øve sig i SkiDubai, så synes jeg faktisk, at det kunne være sjovt at prøve.

Den efterfølgende weekend fejrede vi Emma, sammen med hele klassen, med en alletiders pool-party, som den Anna i sin tid havde for sine veninder.

Emma er en heldig pige, der har nydt opmærksomheden til sin fødselsdag i stor stil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.