Langt uden for Dubai’s bymidte mod Al Qudra er der flere hyggelige steder. Der er kunstige anlagte oaser med gangstier rundt om søerne, der er dyrereservater med udkigsposter og så er der kilometerlange cykelstier, der bugter sig ud i ørkenen. Langt herude har vi ved flere lejligheder kørt af vejen og ud i sandet, hvor vi har slået lejr for natten med telt og bål… men endnu er vejret for varmt, til udflugter som disse.

Sidste lørdags, var vi taget ud mod Al Qudra med en helt anden familieudflugt planlagt. Dubai Electricity & Water Authority Innovation Centre har længe stået på vores liste over ideer til sommeraktiviter.

Om vinteren er det aldrig svært at finde gode udflugtssteder, for der er altid noget at lave når vejret er lun og lækkert.

Dubai Electricity & Water Authority Innovation Centre er klart et besøg værd og et glimrende bud på en indendørsaktivitet i sommerhalvåret. Der er masser af læring omkring strøm – fysikken, historien og fremtiden.

Vi fik vores egen guide, der fulgte os rundt i “udstillingen” og forklarede os tankerne bag teorien og de forskellige eksperimenter. Da vi var de eneste besøgende, fik vi fuld opmærksomhed og alt den tid vi havde brug for.

Alle medarbejderne var servicemindede og ivrige for at hjælpe, men det var desværre ret tydelig, at vores guide have indøvede sin guidede tur og fyrede en tale af, der passede til lejligheden. Der var derfor ikke mange uddybende spørgsmål, der blev egentlig besvaret.

Men det var børnevenligt og alle tre børn elskede det. Især Emma, var meget betaget af solsystemet og planternes opbygning.

Anna, der tidligere har besøgt centeret sammen med skolen, var glad for, at hun denne gang fik lov til at prøve flere ting, fordi hun ikke skulle stå i kø eller lytte til en klasselære.

Der var aktiviteter i alle børnehøjder, så selv Adam kunne være med.

Dubai har store ambitioner om at være selvforsynende i bæredygtig strøm i år 2050. Det er et meget sympatisk mål, men jeg føler mig ikke helt overbevist om, at det er realistisk.

Umiddelbart tænker jeg ikke på Dubai, som et bæredygtigt land med alt det konstruktionsarbejde vi ser i bybilledet og massive import af varer fra hele verden.

Det er dog et godt sted at starte med bæredygtig strøm og jeg ved, at UAE arbejder massivt på mange andre løsninger for en grønnere fremtid. Og så skal ambitionerne selvfølgelig være store.

Vores guidede tur, sluttede af med en kort køretur i en selvkørende bus, drevet af strøm. Bussen er allerede i funktion i UAE, hvor den blandet andet kan findes på en campus et sted i Fujairah, men der er stadig lang vej til selvkørende biler på vejene.

Vi brugte et par timer i centeret, hvorefter vi vendte tilbage til Al Furjan med tre glade børn og to timers fred, mens Adam sov til middag.

Ærligt har jeg svært ved at forstå, hvordan centeret kan køre rundt rent økonomisk med så få besøgende.

Måske fordi det ligger så langt ude på “landet”, at det kræver ekstra planlægning at tage afsted eller fordi, der ikke bliver reklameret væsenligt for det. Det er en skam, for der er i den grad god grund til at svinge forbi “eksperimentariet” og samtidig blive lidt klogere på solpaneler.

Jeg sender derfor en anbefalingen afsted til andre børnefamilier eller kommende gæster fra Danmark, der mangler ideer til børnevenlige aktiviteter.

God fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.