I Al Ain, Abu Dhabi ligger Emirates Bio Farm, der er de Forenede Arabiske Emiraters største økologiske landbrug med produktion af grøntsager, frugt og æg. Med en åben dør politik, inviterer Emirates Bio Farm alle med interesse for økologi og landbrug til at besøge deres turistcenter, der ligger som en oase omgivet af ørkensand.

Hjemme hos os, har vi en skrabe plakat hængende med 100 idéer, du kan lave sammen som familie. Det er god inspiration til famileaktiviteter, der favner virkelig bredt både indendørs, udendørs og i hjemmet.

Når en weekend nærmer sig uden planer, så ser vi bare på plakaten og søger lidt på nettet. Nogen gange skal vi være kreative, andre gange er det bare at sætte sig ind i bilen og køre afsted.

Sidste søndag kørte vi således, efter inspiration, på jagt efter en farm. Vi har tidligere besøgt en kamelfarm, men denne søndag havde vi bestemt os for at køre en tur til Emirates Bio Farm i Abu Dhabi, fordi vores egen have bugner med alverdens frugter og grøntsager for tiden.

Både min mor og Emma har en særlig interesse for planter og køkkenhave, så det gav mening at finde en farm med afgrøder.

Adam var mest interesseret i at besøge en gård med dyr, så selvom han nok havde ønsket en enkelt ko eller hest, så var han alligevel glad for synet af et par geder og høns.

Der var masser at opleve på farmen, der blandt andet bød på vandretur ved markerne samt en lille tøndetur.

Det var en meget underholdende måde at komme rundt på og så blev det også lidt sjovere for Anna, der ellers ikke er så imponeret over kålhovederne.

Personligt var jeg vildt facineret af de mange forskellige salater, grøntsager og frugttræer, der trods alt kan gro i dette forunderlige klima.

Og så er det alt sammen økologisk. Jeg undrer mig faktisk over alle de grøntsager, der dagligt importeres fra hele verden, når de Forenede Arabiske Emirater faktisk, kan producere meget af det selv.

Når jeg står i det lokale supermarked er det primært frugterne fra Kina, Spanien og Indien der fylder hylderne. Selv går jeg gerne efter de Hollandske eller Europæiske afgrøder, da jeg trods alt har en bedre mavefornemmelse i forhold til EU-regulerede sprøjtemidler, men jeg har samtidig svært ved at retfærdiggøre klimaaftrykket for den lange transport rejse.

Indien og Pakistan ligger unægtelig tættere på Dubai, men jeg stoler ikke rigtig på deres landbrugspolitik. Så lokale økologiske grøntsager og frugt er da langt at foretrække.

Udover markvandring var der, på Emirates Bio Farm, også mulighed for at nyde en lørdagsbrunch med de friske råvarer og workshops, hvor Emma blandt andet kunne male en potte og plante et græskar.

Alt imens legede Adam og Anna på farmens legeplads, hvor der ligeledes var masser af skygge.

Efterhånden som sommeren nærmere sig, bliver det hurtigt varmt omkring frokost og det var derfor sidste chance at tage afsted, inden sommervarmen for alvor tager fat. Det var ikke for varmt at gå rundt, men jeg tænker alligevel, at vi skal tilbage til vinter, hvor vi kan nyde hele dagen på farmen.

Børnene har den helt rigtige alder og stemningen på farmen er god.

Ved udgangen er der en lille shop, hvor vi tankede op på friske grøntsager til børnenes madpakker og jeg glædede mig over at se, at Anna trods alt følte sig inspireret til at prøve noget nyt.

Jeg er glad for, at vi kom afsted… inspireret af vores skrabe-plakat “100 things to do with your family”. Og der er heldigvis stadig mange ting tilbage, så det er bare at kaste sig ud i det.

Snart skal vi ud at rejse og så kan vi skrabe endnu et felt… men mon ikke vi kan nå et par felter mere inden da.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.