Vi er tilbage i folden. Tilbage i Dubai, hvor varmen slet ikke er så slemt som jeg havde frygtet. Faktisk har jeg frygtet mange ting, der efterfølgende har vist sig at være højest overvurderet, som eksempelvis Corona-test, Covid-pas, hjemrejse, skolestart, barsel, klamme ansigtsmasker, forhøjet luftfugtighed og ulidelig varme. Det er en lettelse, at en ny hverdag nu er ved at forme sig og at vi er kommet bedre fra start end jeg turde håbe.

For at få tilladelse til at rejse tilbage til Dubai, skulle jeg i Kastrup og Dubai lufthavn fremvise dokumentation for en negativ Covid-test (Også kaldet et Covid-pas), der var max 4 døgn gammelt. Da alle tre børn er under 12 år, behøvede de ikke en test for at boarde flyet, men pigernes skole havde alligevel bedt os fremvise en negativ corona-test eller et dansk Covid-pas for at kunne vende tilbage til undervisningen uden 14 dages karantæne.

Venter på test

Således måtte pigerne og jeg først forbi et testcenter ved Sygehus Syd i Aalborg og dernæst et testcenter i Nørresundby et par dage inden hjemrejsen. Heldigvis kom svaret på min prøve blot to dage senere og vi kunne derefter rejse ret ubesværet tilbage til Dubai.

Flyrejsen hjem var lang

Daniels arbejdsplads forlangte ligeledes en opfølgende test af pigerne og jeg i Dubai, inden han måtte vende tilbage til kollegaerne på kontoret. Prøven igennem næseboret var ikke så slemt, som jeg havde forventet det og pigerne tog oplevelsen i stiv arm helt uden protester. Vi var i gode hænder hos en sød sygeplejerske på en privatklinik.

Vi må vende os til det, for i fremtiden må vi gennemgå mange flere teste – det er desværre den nye hverdag.

Pigerne forkæles efter endnu en test

Med to negative test-resultater i rygsækken er pigerne nu tilbage i skole, mens Daniel er tilbage på kontoret. Pigerne får målt deres temperatur, inden de sætter sig til rette i skolebussen med deres pink, genbrugelige mundbind og mens Anna skal have mundbind på igennem hele skoledagen, så slipper Emma, så snart hun når hen til skolen. Det er lige nu den største fordel ved at være den mindste.

Anna har heldigvis ikke noget problem med at bære mundbind og hun synes allerede, at det er helt normalt.

Anna er tilbage i skole

Daniel har noget svære ved at nå frem til sin arbejdsplads i Abu Dhabi, hvor han indtil videre ikke har sat sine ben siden lock down i marts. Abu Dhabi har fortsat lukkede grænser og selvom det nu kun kræves en negativ corona-test, der ikke er mere end 48 timer gammelt at blive lukket ind, så er det en ret uholdbar løsning for de mange medarbejdere, der er bosat i Dubai. Således er der åbnet op for et midlertidigt kontor ved Dubai Marina og det hitter i den grad.

Mine svømmeture er genoptaget

Nu hvor jeg er positiv over at være covid-negativ, er jeg så småt begyndt at bevæge mig lidt mere ud. Vi har fået gentegnet vores klub-medlemsskab med pool-adgang, motionscenter og 20% rabat i restauranten ved Al Furjan Glasshouse. Det betyder, at jeg får motioneret lidt mere i hverdagen og samtidig har et helle sammen med familien i weekenden.

Morgenmad efter morgen-svømning

Desuden har jeg tilmeldt mig forældre-reflektions-yoga på pigernes skole, hvor jeg én gang om ugen er at finde i Arbor Schools reflection garden.

Jeg har forlænget min barsel med en måned og jeg har tænkt mig at nyde den ekstra tid sammen med Adam. Tiden er allerede gået alt for hurtigt og 20 ugers barsel er slet ikke nok.

Adam, 6 mdr

Det er desuden min plan, at få flettet noget veninde-tid ind i programmet.

Selvom jeg tvivler på, at der kommer en ny lock down i Dubai, så bekymrer fremtiden og det stigende antal corona-sager mig. Jeg er bange for, at hjemmeskolingen vender tilbage sammen med nye restriktioner og udgangsforbud. Vinteren er på vej, hvilket normalt betyder flere udendørsaktiviteter, ørkencamping og have-hygge.

Jeg krydser fingre for, at vinteren 2020 fortsat vil tillade os den luksus.

2 Comments on En ny hverdag

  1. Jeg medkrydser for en lockdown light, også herhjemme – og puh, smitteteltet i Nørresundby tog en krig følte jeg; er ikke så sej som det cool’ unger, der rocker mundbind, uden at ha’ ondt af sig selv :p

    • Tak 🙂 Jeg tror helt generelt, at børn tager Covid situationen bedre end de fleste voksne. De bekymrer sig ikke helt så meget. Hvem der bare var barn igen. Lockdown, masker og afstand virker! Desværre er lockdown en ret uholdbar løsning i længden og med økonomiske konsekvenser. Covid er noget Fanden skabte i vrede. Jeg hader at vente i kø :p

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.