Dubai er en kulturel smeltedigel, hvor der altid er noget at fejre. Vi hiver internationale traditioner ned fra hylderne og mikser dem gerne med nye nationale traditioner, som vi uden at blinke accepterer som vores egne. Vi har nu fejret Anna’s graduation, da sidste nursery-dag nærmer sig. Efter sommerferien venter en plads på GEMS Wellington Academy for nu er pigen skoleklar.

Det er stort, der er skræmmende, men også lidt spændende. Anna afslutter foundation class 1 i trygge rammer i det nursery, som efterhånden kender så godt. Nu skal hun over på den store skole, hvor hun i løbet af det næste skoleår skal afslutte foundation class 2, inden hun for alvor bliver klar, parat til skolestart.

Det kan godt virke lidt overvældende, at begynde i skole i en alder af kun 3 år, men for Anna har det været en fest. Hun kommer gladeligt hjem hver dag og fortæller om alle de nye ting, som hun har lært i engelsk, matematik og musik. Og så er der selvfølgelig fransk-undervisningen og arabisk, der sætter forældrene til dørs.

Jeg elsker den udvikling jeg kan se i mine børn, hver eneste dag og jeg glæder mig over den unikke mulighed, vi har fået ved livet i Dubai. Allermest værdsætter jeg diversiteten i kulturen fra alverdens nationaliteter og religioner, som vi hver dag konfronteres med. Mit syn på omverden har ændret sig og jeg omfavner forskelligheden.

Graduation fra Foundation Class 1 er stort. Det er stort for forældrene og det er stort for Anna, der nu er en stor stor pige. Det er tårevædede stort og det kan være svært at sige farvel til det kendte og hej det til ukendte.

Ms Fay siger, at Anna vil klare sig godt. Og jeg ved hun har ret – selvfølgelig har hun det. Anna er en stræber og er uforbederlig konkurrencemindet. Hun vinder, hver gang – ifølge hende selv.

Anna er klar, men er jeg? Der er ihvertfald ingen tvivl om, at jeg glæder mig til en god lang ferie, hvor jeg kan sunde mig lidt over det faktum, at Anna ikke har tænkt sig, at sætte farten ned. Hun vokser og bliver større. Sådan er det!

Jeg glæder mig nu til 6 uger i Danmark, da jeg har været så “svine” heldig, at få godkendt 2 måneders orlov fra jobbet. Jeg glæder mig helt vanvittig til at se familien Danmark igen og blive rusket igennem af vestenvinden. Vi rejser om en måned, men vi har masser af planer, som vi kan fylde ventetiden ud med. For i Dubai keder vi os aldrig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.