Længe har vi danskere talt om, at Jysk Sengetøjslager snart ville åbne en butik i Dubai. Og længe har der været løse rygter om, hvor og hvornår vi kunne forvente et gensyn med Lars Larsens gode tilbud i ørkenstaten. Foruden de dansk skandinaviske dyner og klassiske minimalistiske “kopi” møbler, har vi spændt ventet på priserne.

Og endelig oprandt dagen, hvor Jysk inviterede alle de danske repræsentanter i Dubai til en særligt pre-opening dagen før den officielle åbningsdag. Og der var masser af gode tilbud og ekstra “dansker”-rabat, der i den grad gjorde IKEA til skamme.

Og mens DJ’en spillede gamle danske pop-numre, som Dodo & The Dodos og Lis Sørensen, så gnaskede vi i danske brunsviger og udefinerbare kødruller med dannebrog.

Det var dansk hygge, når det er bedst. Og det eneste jeg fik slæbt med mig hjem, var det nærmeste jeg kunne komme på en voksdug til udendørs brug. Vores havebord i rattan er totalt ødelagt af solens nådeløse stråler og ser ikke længere så kønt ud. En fin dug vil derfor pynte, når vi skal nyde den sidste del af vinteren på terrassen.

Jeg glæder mig ekstra meget til at nyde et par gode stunder på vores terrasse, de næste par aftener, i selskab med 3 rigtig dejlige kvinder, der kommer hele vejen til Dubai for at besøge mig og en fjerde veninde. Vi kender hinanden tilbage fra Aalborg Universitet, hvor vi har studeret sammen i mange år.

Som altid, når vi venter betænksomme gæster, følger et tilbud om at få noget med fra Danmark, som vi savner. Der er meget vi til dagligt må undvære fra Danmark, men med årene har vi lært at leve uden dansk rugbrød og Danbo ost. I stedet finder vi gode alternativer i de lokale forretninger.

  

Der var engang vi bestilte lakrids i lange baner, når der kom besøg hjemmefra. I dag ligger lakrids altid tilbage som den sidste mulighed i poseblandingen.

Vi tænker ikke så meget over de torskerognsmadder vi går glip af eller den gule remoulade på tube. Det er mere folkene, begivenhederne, traditionerne og stemningen vi savner fra Danmark. Fornemmelsen af at sidde i sofaen og se en god film, mens vinden raser og regnen pisker. Dansk hygge – kort og godt.

Når det så er sagt, så glæder jeg mig sgu’ alligevel til lidt ekstra dipmix til lagerbeholdningen. Chips smager bare ikke helt det samme uden. Og efter en god omgang fredagsbrunch med lørdagstømremænd, så skal der fedt og salt til. Og hvad vejret angår, så bytter jeg gerne regnvejrsdagene med solskin og palmer.

Kom så piger, jeg sidder oppe og venter på jer!! Møs, møs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.