Får man så katten med hjem?

Anna ser forhåbningsfuldt på mig, da hun stiller spørgsmålet. Siden sommerferien, hvor de to piger sad på køkkengulvet hos min moster med to små killinger, har det været Anna’s største ønske at få en kat. Men nej, Anna får ikke katten med sig hjem. Der er nemlig slet ingen kat. Og jeg må finde en youtube-video frem på min telefon, så Anna kan få syn for sagen.

Vi skulle til dansk fastelavnsfest i den Det Danske Kultur- og Sømandscenter i Dubai. Anna glædede sig over at have fået en ny undskyldning for at klæde sig ud. Og mens hun klædte om for 5. gang denne fredag eftermiddag, bestemte Emma sig for, at hun bare gerne ville være Emma.

Festlighederne begyndte om eftermiddagen klokken 15.00, hvor 100 festklædte børn og voksne dukkede op til fastelavnsfest i den skandinaviske gule trækirke. Børnene blev aldersinddelt i grupper og hver gruppe fik en tønde at hamre løs på.

Emma var ikke så meget for tøndeslagningen og måtte hente hjælp fra Daniel. Efter kun to runder mistede Emma interessen og kastede sig i stedet over nogle legoklodser på et legebord. Anna derimod, anede en chance for en kattekrone og slog lystigt til tønden. Og da slikkede væltede ud fra bunden, holdt hun sig bestemt ikke tilbage.

Men det var ikke Anna, der blev kattekonge og alle børnene måtte tilbage i køen og slå resten af brædderne af tønden. Måske den næste krone kunne blive Annas.

Men der blev ingen kattekrone til hverken Anna eller Emma. Til gengæld var der masser af slik, kakao, hygge og veninder at lege med. Legepladsen blev flittigt brugt blandt alle børnene, mens de voksne fik plejet de sociale relationer.

Anna var ikke meget for at skulle hjem igen og hun var det sidste barn, der demonstrativt forlod legepladsen efter flere timers leg. Emma derimod var godt brugt og kogt. Glad, men meget træt.

Og selv om Anna ikke kunne få en kat med sig hjem fra fastelavnsfesten, så lokkede en fyldt slikpose alligevel så meget, at hun modstridende indvilligede i at pakke sammen og tage med resten af familen hjem.

Derhjemme ventede hjemmebagte fastelavnsboller med chokoladeglasur og vaniljecreme. Sådan som jeg selv husker dem fra barndommen.

Pigerne fik en lille smagsprøve på den gamle danske tradition med tøndeslagning til fastelavn, men de fik ikke alle de andre traditioner, som også følger med fastelavnsfestlighederne. Alle legene med at bide til bollen og at gå fra hus til hus med en raslebøtte i hånden mens de synger “Boller op, boller ned, boller i min mave…”

Den må de have til gode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.