Det var egentlig meningen, at farmor og farfar først skulle have været rejst tilbage til Danmark i går. I stedet sendte vi dem hjem allerede lørdag morgen efter, at statsministeren Mette Frederiksen havde kaldt til pressemøde, hvor hun opfordrede alle danskere i udlandet til at vende hjem hurtigst muligt samtidig med, at hun lukkede grænserne til Danmark. Det blev desværre en bræt afslutning på næsten 4 ugers ferie for bedsteforældrene i Dubai.

Farmor og farfar har vi kun haft fornøjelsen af i Dubai én gang tidligere for nogle år siden. Derfor havde vi glædet os ekstra meget til at vise dem, hvordan vi nu har indrettet os i Al Furjan. Meget er sket, siden de var her sidst og derfor var der også lagt mange planer for de 4 uger, hvor de skulle bo hos os. Desværre besværliggjorde den nuværende situation med Corona virussen det at indtage Dubai.

Inden situationen blev så alvorlig, som den er nu, blev det dog til et par udflugter for familien.

Dubai Fountain ved Dubai Mall

Blandt andet var vi den obligatoriske tur forbi Dubai Fountain, mens pigerne var i skole (inden den lukkede ned), hvor vi nød en frokost på en italiensk restaurant med udsigt til vandet og showet.

Daniel tog desuden farmor, farfar og pigerne med en tur i Dubai Frame, som endnu var under konstruktion, sidst de gæstede Dubai.

Udsigten til “gamle Dubai” fra The Dubai Frame

En fredagsbrunch blev det også til, da vi for nogle uger siden tog til Bab Al Shams Resort, Dubai’s bedste børnebrunch. Her fik Lene og Henrik mulighed for at ride på en kamel, mens pigerne holdte sig til mini-pony’en. Alona havde takket ja til at tage med og hun nød brunchen lige så meget som os andre.

Bab Al Shams, fredagsbrunch

Efterfølgende har vi forsøgt at holde os så meget indendørs som muligt eller langt væk fra andre mennesker.

Ørkenbilen bliver luftet

Pigerne har underholdt os med picnic i haven, brætspil, lego, vandbassin og cykel-opvisning. Og hvis jeg skal være ærlig, så tror jeg, at svigerforældrene har nydt det gode vejr og camping-stilen, som de kender fra de gode gamle dage. De har fået ekstra bonus-tid med børnebørnene, der grundet pandamien er hjemsendt fra skolen.

Hjemmehygge

På den måde har farmor og farfar fået et glimt af hverdagen med både arbejdsliv, skole, lektier og fritidsinteresser, samtidig med, at de har fået en unik mulighed for kvalitetstid med pigerne i deres ferie og under min barsel. De var her desuden, da jeg blev overrasket med baby-shower af veninderne og de var her til at holde øje med pigerne, mens Daniel og jeg var på hospitalet, hvor Adam blev født.

Nu føles huset lidt tomt, mens pigerne er smuttet over til naboen og svigerforældrene atter befinder sig i Danmark. Der er faldet en anderledes ro omkring mig, mens jeg samtidig savner den nærvær jeg oplevede. Især fordi det forestående bryllup i Danmark, som vi har købt flybillet hjem til, er blevet udsat til sen-sommeren. Det er fuldt forståeligt og den helt rigtige beslutning af brudeparret, men samtidig bundærgerligt fordi vi sådan har glædet os til at komme til Danmark igen. Nu kommer vi slet ikke til brylluppet, der ligger efter vores sommerferie og vi må vente til grønt lys fra myndighederne inden Adam og jeg kan smutte sikkert til Danmark.

Jeg håber inderligt, at det bliver meget snart. For lige nu savner jeg familien i Danmark mere end nogensinde og jeg bekymrer mig for dem.

Men mens vi lider under pandamien, så kan jeg glæde mig over, at moder jord nyder stilheden, mens den bruger karantænen til at hele.

Intet er vel så skidt, at det ikke er godt for noget 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.