IMG_0223

2 uger er fløjet afsted hurtigere end et fly nogensiden har fragtet os til Danmark. Vi har nydt det dejlige selskab fra venner samt familie omend vi ikke har nydt den regnfulde og meget kolde april. Det har været svært at prioritere mellem venner og famile, der alle bare gerne vil hilse på familien fra Dubai. Der er så mange at besøge og så lidt tid i Danmark. Jeg sidder nu med en lille knude af dårlig samvittighed i maven. På trods af knudens lille størrelse, så fylder den så uendeligt meget. 2 uger virkede engang som så lang tid og nu hvor tiden er gået, så er 2 uger slet ikke nok. Sommerhuset, som vi har lånt, har gjort opholdet meget nemmere og mere afslappet. Vi har haft vores egen base i Danmark og det var den rigtigte beslutning. Nu må vi spare sammen til vores helt eget og private sommerhus, så vi i fremtiden kan komme rigtig “hjem” til Danmark.

Torsdag aften havde ungernes bedstefar fødselsdag og hele familien var inviteret på Jacobs fiskerestaurent (Jensens) i Sæby. Fiskebuffeten bød på havets friske farver og vandets salte smagsbomber.

IMG_0214

Christine måtte kæmpe sig igennem et par pastapenne og gulerødder, da fiskmenuen ikke fristede den unge teenager. Høfligt og en smule forfærdet måtte Christine sidde og lytte til onkel Thomas, mens han flåede en hummer til småstykker. Han havde mange lærerige historier om torskerogn og fiskeføde. Christine viste sig dog at være en meget principfast ung pige, der ikke sådan lod sig overbevise og tyggede så videre på sin gulerod.

IMG_0224

Ungerne fandt hurtigt sammen med kusine Ebba. Sammen fandt de stor glæde i hinanden og den værdifulde Ipad, der kunne underholde med tegnefilm. Da fødselsdagsgæsterne ikke kunne rumme mere fisk og skaldyr, rykkede hele baduljen videre og mødtes hjemme hos bedstefar til kaffe. Her blev kusinerne forenet med fætter Julius og fødselsdagsbarnet gav den gas som det store kildemonster. Jeg elsker disse familiebesøg, da min største bekymring for livet i udlandet er børnenes manglende relation til familien. Umiddelbart virker børnene dog ganske upåvirket og lod sig hurtigt indfange af kildemonsteret, der listigt lokkede sine ofre til sig og næsten kildede dem til døde.

IMG_0242

Anna var en meget glad pige da vi kørte hjem fra Sæby. Med sig havde hun to fødselsdagsgaver og et stort påskeæg, som hun fik af bedstemor for sit fine gækkebrev. Pigen var pavestolt og en smule forvirret over ægget, men hun stillede for en gangs skyld ikke spørgsmålstegn ved det. Hun ville ikke risikere, at alt alt den chokolade sådan skulle forsvinde igen. Tøserne holdt sig vågen hele vejen hjem fra Sæby til Øster Hurup, mens de højlydt skændes om benpladsen i bilen. Til gengæld vi de begge nemme at putte og faldt hurtigt i søvn i sengen. Familie tam-tam er hård kost for to små piger, men nøj for en fest. Forældrene havde det anerledes hårdt da de trætte satte sig i sofaen. Vi måtte sige på gensyn til familien i Sæby og snart rejser vi tilbage til Dubai. Tiden er ved at indhente os, men vi kommer snart igen.

2 Comments on Fisk i sæby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.