Vi har gang i det helt store rengøringsarbejde fra gulv til loft, indefra og ud i disse dage. For i takt med at temperaturen stiger ude, bruger vi nu alt vores tid inde, hvilket stiller højere krav til indeklimaet og de fysiske rammer i hjemmet.

Filterne på vores air condition bliver rengjort 2 gange om året, når udlejningsfirmaet, Nakheel‘s vedligeholdelses-team kommer uanmeldt forbi med kost og nye filtre, kvit og frit. I år har vi dog valgt at spendere en relativ stor sum penge på at få dybderenset husets air condition-system af egen lomme.

Saniservice indtager hjemmet

Efter 2,5 år i Al Furjan vurderede vi, at det var på tide at tage et kig på luftsystemet, da vi var begyndt at bemærke en sær lugt af sure sokker ala omklædningsrum samt en forhøjet luftfugtighed i husets rum. Derfor kontaktede vi Saniservice og bad om en inspektion og grundig rengøring af AC-systemet.

Saniservice’s rapport, der i virkeligheden ikke var så slem.

Selve rengøringen af AC-systemet varede i 8 timer og var meget omstændig. Heldigvis var resultatet upåklagelig og nu kan vi igen trække vejret med ren samvittighed. Ugen senere kom Saniservice atter forbi… denne gang for at udføre skadedyrsbekæmpelse.

…og åbenbart også kakkelakker

Vi har haft et stigende problem med bananfluer i køkkenet, spøgelsesmyre i stuen og kloakfluer på badeværelset. Så vi måtte alle ud af huset, mens Saniservice endnu engang overtog hjemmet for en stund.

Nogle dage senere fik vi besøg af Dream Home Cleaning Service, der kom forbi for at give vores gamle sofa en ordentlig og kærlig omgang med dybderens, sæbe og vakuum.

Mændene konstanterede, at det var bedst børnene ikke drak juice i sofaen 🙂

Vi har haft sofaen i knap 8 år og den har gået meget igennem i den tid, hvor den har stået imod 3 børn, 1 hund (samt flere gæstehunde) og en kat.

Da sofaen meget gerne skal stå et par år mere, så var en rengøring i den grad tiltrængt.

Nød-besøg fra Nakheel

I dag måtte vi så ringe til Nakheel, da det var begyndt at dryppe vand ned fra loftet, når AC’en i stuen var tændt. Da Saniservice efter inspektion kunne konstatere, at det ikke var deres skyld, at AC’en pludselig begyndte at dryppe og at det i højere grad skyldtes tilstoppede rør, måtte vi ringe til udlejningsvirksomheden Nakheel, der heldigvis hurtigt kom os til undsætning.

Det drypper fra loftet

Nu siger de, at AC’en virker igen. De tilstoppede rør er renset og systemet er gennemset.

Klamo

I løbet af den kommende uge kommer Nakheel forbi igen for at male lofterne, der bærer præg af vandskade.

Desuden er der blevet varslet rengøring af udendørslamperne i hele Al Furjan‘s villaområde.

Ja, de trænger vel også

Der er i sandhed gang i rengøringen herhjemme, både dem der er planlagt og dem vi ikke selv har været herre over. Det føles godt, at komme i bund med den helt store rengøring omend det har været kaotisk.

Vi er dog langt fra i mål. Frem til sommerferien er der stadig mange oprydningsprojekter, der venter venter på os… men så går tiden med det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.