Julepynten bliver atter pakket ned i de samme kasser, som det for blot en måned siden blev pakket ud af. Det var så den jul!

Mens der kommer stadigt mere plads i stuen og mere lys ind af vinduet, hvor juletræet før stod og fyldte, føles det som en lettelse at få rydde op i krogene. Nu tænker jeg tilbage på nogle gode juledage sammen med familien, der er rejst tilbage til Danmark for at fejre nytår.

Lige inden sommerferien formulerede jeg min egen personlige bucketliste – altså en liste med ting, som jeg gerne vil nå at opleve, inden vi en dag rejser tilbage til Danmark. Listen bliver gradvist udvidet, efterhånden som jeg opdager nye ting i Dubai/UAE, der er værd at besøge. Derfor kan det også være svært at nå det hele, men så må vi jo prioritere.

Nogle af tingene på listen kan kun opleves i vinterhalvåret og det er derfor nu, at vi skal rykke ud – Få det overstået, tage os sammen.

Ting vi ikke tidligere har gjort, fordi det kan vi jo altid gøre…. som fx. Global Village.

Global Village har kun åbent i vinterhalvåret og rummer 27 åbne pavilloner med mere end 3500 små stader, hvor gæster kan købe varer fra hele verdenen. Med mere end 6 milioner besøgende hver sæson er gaderne fyldt med mennesker hver aften, der myldrer mellem hinanden, mens gadesælgerne lokker med gode tilbud –

special price for you, my friend!

Global Village har åbnet op for deres 23. sæson og ud over at repræsentere 78 kulturer og lande, så byder stedet også på underholdning som traditionelle danse, tivoli, cirkus og fyrværkeri kl 21.00, hver torsdag og fredag, så det brager i hele Dubai.

Parken åbner først kl 16.00 og lukker igen kl 24.00. På hjemmesiden er det muligt at finde et program for de forskellige shows, koncerter og events. Det er en god idé at komme i god tid, for Global Village er populær og trods de mange parkeringspladser kan det være svært at finde en ledig. Da vi dampede afsted d. 22. december var der dog godt med plads og vi parkerede i rimelig gåafstand fra indgangen.Entréen koster kun AED 10,- pr mand (ca. 17 dk kr.), så det er ikke økonomien, der har holdt os tilbage for at komme afsted tidligere. Det er mest af alt fordi, at det har virket lidt uoverskueligt. Jeg er dog glad for, at vi endelig tog os sammen, for det var en fantastisk aften og Global Village er virkelig smuk med alle farverne, lyset, kulturene og varerne. Det er intet under, at Global Village er så populær for især de lokale, indere og pakistaner, der kan købe varer/mad, der ikke er til at støve op andre steder i Dubai.

Ungerne var ret vilde med dem her:

Krydrede kartofler på stang – mums.

Selvom Global Village er børnevenlig, så var det to meget trætte piger vi slæbte rundt i parken. Og det var derfor ikke muligt at nå hele vejen rundt, så vi koncentrerede os mest om de mere eksotiske lande i Mellemøsten og Asien. Europa sprang vi let henover, selvom jeg var lidt nysgerrig for at se, hvad Skandinavien mon havde at byde på.

Emma var derimod meget målrettet. Hun havde kun ét for øje og det var det store lysende pariserhjul, som hun allerede spottede på parkeringspladsen, da Daniel løftede hende op, så hun kunne se indgangspartiet.

Således måtte vi sælge en nyre for at få råd til et par runder i pariserhjulet, der gav den mest fantastiske udsigt over hele det oplyste område.

 

Anna var ikke helt tryg ved turen og trykkede sig helt ind til de voksne, mens Emma sugede hele turen til sig. Hun trøstede Anna, når vognen gyngede lidt eller vi sad stille på toppen. Hun var en meget modig og glad pige, som hun spejdede ud over byen.

Det var ikke kun min bucketliste, der fik et ekstra hak denne aften. Det var også Emma’s, der længe har drømt om pariserhjulet og bemærket det, hver gang vi har kørt forbi på Sheikh Zayed Road.

Som min mor efterfølgende sagde, så kunne man sagtens bruge en hel dag/aften på at gå rundt fra bod til bod, bare for at kigge, men det er nemmest uden børn. Så næste gang tager vi nok afsted uden Anna og Emma – for der bliver en næste gang.

Det er helt sikkert 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.