img_4001

Anna står og ser skeptisk på juletræet i stuen, der er samlet som et andet ikeamøbel, fuldstændigt blottet for enhver granduft. Men langsomt går det op for pigen, hvad dette vanvid går ud på. Hun mindes i svage glimt, hvordan hun sidste december hoppede rundt om et træ fyldt med pynt, der nærmest svævede henover en bunke af farverige julegaver – hvoraf én af dem indeholdt en fin rød cykel.

Den 3 årige pige kender godt næste skridt og det var et nærmest hjerteskærende øjeblik, da jeg måtte fortælle hende, at julen var mange nætter væk. Træet stod nøgent i stuen i 4 dage inden weekend endelig bankede på og vi i fællesskab kunne klæde det på med guirlander, glimmer, flag, hjemmeklippet krammerhuse samt plastikkugler, der matcher plastik træet. Det bliver en plastisk fantastisk jul. Med julemusik i højtalerne og lametta i hele stuen sneg julestemningen sig ind i hjemmet.

img_3988

img_4011

Efter at juletræet var fint pyntet med alt, hvad der ikke er lavet i glas, gik der gang i pebernødeproduktionen. Anna ville bage kage til julemanden og hun trillede ivrigt pebernødderne til passende størrelse. Da Emma’s nødder blev alt for kantet efter Annas smag, fik de ligeledes en omgang kærlighed. Mens Emma havde travlt med at fortære dejen, havde Anna travlt med at trille. Alt i alt et passende samarbejde.

img_4003

Huset duftede pludselig lidt mere af jul og en god portion af de nybagte pebernøder blev nydt i samme hastighed som de nedkølede. Dog fik Anna en håndfuld med ind til juletræet, hvorefter de meget nøjsom blev fordelt rundt i diverse krammerhuse og flettede julehjerter. Julemanden skulle selvfølglig have sin andel af pebernødder.

img_4008 img_4010

Hurtigt gik det dog op for pigen, at lillesøster listede sig bagom og tog af julemandens godter. En sådan kriminalitet går ikke uset hen og Anna var rasende. Emma blev derfor idømt timeout på en stol, hvor hun pænt måtte sidde og vente på igen at få tilladelse til at rejse sig. Anna var hård, men retfærdig.

img_4020 img_4022

img_4027

Resten af pebernødderne blev derefter lagt i kagedåsen, mens en lille håndfuld blev gemt, så Anna kunne tage dem med til julemanden næste dag, hvor programmet stod på Nordic Christmas Party.

img_4043

Lørdag skulle vi, lige som sidste år, hente julelækkerier bestilt og afsendt fra Danmark. Vi hentede flæskesteg, medisterpølse og klejner. Der var desuden masser af lakrids og ikke mindst 6 pakker pålægschokolade. Der er så meget vi slet ikke vidste, at vi ville komme til at savne fra Danmark.

img_4086

img_4093 img_4089

Vi fik et par timer til at gå med hoppeborg, ansigtsmaling og leg med ynglings-Becca. Der var danske frikadeller og hotdogs. Der var juletræ og julemusik. Der var julemand og småkager. Der var selvfølgelig også gaver fra julemanden og pigerne var lykkelige for deres sager.

img_4077

Emma fik en lille oppustelig pool, mens Anna og Christine fik hørebøffer. Anna var SÅ glad for sine røde ørebøffer, at hun slet ikke ville have dem af under aftensmaden. Og mens pigen lyttede til Rasmus Klump, kunne resten af familien nyde stilheden.

img_4095

Det har endnu engang været en helt fantastisk weekend, hvor vi har nydt Dubais vintervejr. Jeg var bange for, at julen ikke ville komme til ørkenstaten, men jeg mærker, hvordan julen lige så stille kryber ind under huden på mig.

God aften derude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.