Motion og frisk luft skulle være så godt…nok især i disse tider. I weekenden tog vi på vores første familie-hike oppe i bjergene, hvor vi kunne smide maskerne og mærke den friske, let kølige, luft helt ned i lungerne. Adam lod vi blive hjemme hos Alona, for selvom ruten var børnevenlig, så var det nok alligevel en lidt for stor udfordring for en knap 2-årig tumling.

Vi har talt om det før, men det er bare aldrig blevet til noget. Vi savner campinglivet og vores picnicture ud i ørkenen. Af en eller anden grund er det ikke blevet til så meget sandaktivitet det sidste år. Flere af vores venner har skiftet ørkenbilen ud med en mere praktisk bil og andre har helt forladt Dubai. Det er virkelig ærgligt, når nu vi elsker ørkenturene.

Men man må aldrig køre alene ud i ørkenen, hvis der er risiko for at komme til at sidde fast i sandet og så er det også bare mest hyggeligt at køre sammen med andre. Mens vi planlægger, hvordan vi kommer på den næste ørkentur, så prøver vi kræfterne af med hiking og vandreture i naturen.

De ruter vi har udvalgt kræver ikke for meget udstyr eller forberedelse. Vi går efter de børnevenlige og lettilgængelige steder, hvor vi føler os trygge. Der er masser af steder at vælge mellem, men de ligger altså en lille køretur væk fra byen og derfor kræver det lidt planlægning.

Shawka Dam ligger kun 1t20m væk fra Al Furjan og er nem at finde. Ruten blev anbefalet af flere venner, som har prøvet at vandre den samme rute med deres børn og derfor har turen også lagt på den mentale bucketliste længe. Ruten begynder med en lang trappe, der næsten tog livet af mig. Det gik op for mig, hvor dårlig min kondition egentlig er på turen op til toppen af det højeste punkt.

Jeg talte ikke trinene op, men det virkede i øjeblikket uendelig langt op til toppen.

Heldigvis var udsigten det hele værd og oppefra gik det kun nedad igen. Vi vandrede i alt 5 km og efter trapperne havde vi ruten for os selv. Emma var fyr og flamme. Hun løb op og ned af bjergsiderne. Hun klatrede op på de store klippeblokke og endte med hullede bukser.

Anna havde brug for mere motivation for at følge trop, da hun menes at have højdeskræk. Men efterfølgende var begge piger dog enige om, at vi godt kunne gentage succesen med en ny hiking tur i bjergene.

Vi gør det igen, det er jeg helt sikker på. Lige nu er vejret helt perfekt til hiking og ørkenture, så vi skal udnytte muligheden for at komme udenfor. Der er masser af inspiration at finde på de sociale medier og vi har købt os adgang til Wikiloc, så vi kan følge andres fodspor. Det er både en forsikring om, at vi altid kan finde tilbage, men også en guide til det rette niveau for sådan nogle nybegyndere som os.

Nu er det bare at komme udover stepperne, som man siger. Vi ved nogenlunde, hvad vi går ind til og så er det bare at finde det rigtige fodtøj frem.

Jeg har allerede et par ruter i tankerne, som vi kan hygge os med… for det kan hiking.

Skabe rammerne om familielivet og nye minder… præcis som ørkenturene kan det.

2 Comments on Hiking ved Shawka Dam

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.