Det er alt, alt for lidt, at vi har fået luftet “ørkenbilen”. Det meste af tiden, står den faktisk bare i indkørslen og griner af os, som en virkelig dårlig påmindelse, hver gang vi forlader huset. Engangimellem har Daniel brugt bilen til indkøbsturene for at holde maskineriet i gang, men det er ikke blevet til mange sandture de seneste par år. Det er til dels på grund af covid, men nok mest på grund af manglen på ørkenbiler i vores omgangskreds. Det tynder desværre lidt ud i både omgangskreds og ørkenbiler for tiden.

Det er altid svært at sige farvel til gode venner, som med jævne mellemrum rejser videre ud i verden eller hjem til trygge omgivelser. Jeg vender mig aldrig til det og det bliver ikke nemmere med årene. Det er jo desværre præmissen ved at bo ude og den pris det koster ved at danne venskaber uden for Danmark.

Heldigvis har vi jo minderne, Internettet og de sociale medier. Så jeg ved, at vi nok skal holde kontakten. Men det er en svær kamel at sluge. Suk.

Noget af det, som vi virkelig har nydt at gøre sammen med vennerne, er vores picnicture ud i sandet med rutsje-turene i sandbakkerne og spændingen ved at spotte kameler på vejen. Vores børn leger så godt sammen, at de ikke er til at slæbe med os hjem igen. Det savner vi.

Daniel er blevet “medlem” af en ørkenbils-gruppe, der hver weekend tager ud i det bløde sand og øver sig i at manurer rundt i de store tunge biler. Han tager engangimellem med ud for at blive bedre og for at blive udfordret på teknikken, når det ikke altid går efter planen. Men det er altså bare ikke det samme, som turene ud i ørkenen sammen med vennerne.

Derfor var glæden også ekstra stor, da det i weekenden endelig lykkedes os at samle en dansk gruppe af 6 biler, der var helt klar på en lille tur ud i Sharjah’s ørkensand. Jeg havde forinden lavet et opslag på Facebook, hvor jeg håbede at kunne finde en bilist eller to, der ville med os ud. Jeg havde ikke drømt om så stor opbakning fra par og familier.

Noget af bedste ved at være danskere bosat i udlandet er, at vi er gode til at finde sammen og hygge. Vi har en fælles baggrund og kulturforståelse, som gør det nemt at mødes. På dage som den i går finder jeg ekstra stor glæde i at opleve et lille stykke Danmark, så langt hjemmefra.

Forhåbenligt bliver dette startskuddet til en ny sæson i sandet. Vejret er helt perfekt og vi trænger sådan til at komme ud og nyde det. Næste weekend skal vi på telttur og vi er klar på mange flere køreture.

Jeg har købt en bog, som jeg håber kan danne ramme om nye eventyr off-road. Her er der masser af inspiration til nye køreture, campingsteder og vandre ture.

Og lad os så komme afsted!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.