I sidste weekend fik vi fejret Daniel, der fyldte 43 år i fredags. Og selvom der ikke var dækket op til den helt store omgang, så var der alligevel dømt fest i Al Furjan med både islagkage, kulørte drinks og Pinata, for Adam ville have “party”.

Hos os er fredag aften altid lig med “take-a-way”, hvilket betyder, at vi alle kan få lige præcis det mad, som vi har længdes efter hele ugen, uagtet om det så er burgere fra MC’Donnald, pizza fra Papa Johns, Sushi fra Sushi Art eller Chicken Tikka Masala fra Gazebo… Hurra for “home delivery”.

Daniel blev derfor fejret med morgenbrød og gaver fredag morgen samt sushi til aftensmad med islagkage som dessert fredag efter arbejde. Sådan lidt for stille og rolig til en Adam, der var klar på fest og farver.

Derfor havde jeg også købt en Alpaca pinata, der blev fyldt til randen med slik.

Og så var der dømt pyjamas party til stor morskab for hele familien.

Lørdag formiddag kørte vi så afsted mod Emiratet Ajman, hvor Daniel havde reserveret frokost på restaurant Viking, der ligger centralt placeret i Ajman’s Heritage Village.

Vi vidste ikke rigtigt, hvad vi gik ind til, da vi parkerede bilen på pladsen foran restauranten, men vi har jo lidt en forkærlighed for det teatralske og mad med oplevelser.

Efter vores vielse tilbage i 2012 på Aalborg Rådhus inviterede vi dengang den nærmeste familie til brunch på Lindholmhøje’s Viking Museum, hvor vi blev budt velkommen af en moderne vikinge-vært, der underholdte vores gæster med historier og håndholdte pandekager i ægte vikingstil.

Efterfølgende var der gratis adgang for alle gæster i museet og jeg husker det som en fed dag.

Vi ynder også at tage på diverse vikingmarkeder og til middelalderdage, når muligheden byder sig om sommeren i Danmark. Derfor virkede det som et oplagt valg, at fejre Daniels fødselsdag på Viking restauranten i Ajman.

Det er hele stemningen og universet, som vi drages af.

Det var ret mørkt og køligt i restauranten, som var helt uden vinduer.

Der var en smule indelukket med en intens lugt af lammeskind, men ved første øjekast virkede det til gengæld ret autentisk. Hver halve time var der desuden underholdning i form af musik og dans.

Det var en lidt skør vikingerne / Valhalla / Game Of Thrones oplevelse, hvor medarbejderne levede sig ind i deres roller og sørgede for, at det blev en god frokost.

Daniel blev desuden fejret på den der lidt halvpinlige og udstillende facon, hvor der blev sunget fødselsdagssang og lavet parade til fordel for fødselsdagsbarnet.

Børnene morede sig og vi gik glade fra restauranten efter en rigtig fin frokost, der levede op til forventningerne med underholdning og god mad.

Efter besøget på restauranten fortsatte vi ind i Ajman Heritage Village, hvor vi fandt frem til Ajman Museum, der til gengæld intet havde med vikingtiden at gøre.

De efterfølgende timer brugte vi i selskab med fortidsfund og historiefortællinger fra den arabiske halvø. Emma brillierede med sin historiske viden og interesse for videnskaben, da hun overlegent kunne fortælle om de gamle vind-tårne og udluftningssystemet.

Der blev stillet mange gode spørgsmål fra alle tre børn og de viste god interesse for fortiden, som jo i virkeligheden slet ikke ligger så langt tilbage på disse kanter.

Udstillingerne på museerne i de Forenede Arabiske Emirater er væsentlig anderledes end stenøkse-samlingerne fra museerne i Danmark. Jeg vil nok i højere grad sammenligne det med den gamle by i Århus. Her er der mere fokus på kulturen og dagligdagen for knap 100 år siden.

Men det kan også noget og giver et godt indtryk af et samfund, der i den grad har rykket sig de seneste 50 år. Og måske scenerne fra Ajman museum i virkeligheden er sjovere for børn end stenaldermuseet i Ærtebølle.

Desværre måtte jeg tilbage til Ajman igen søndag eftermiddag, da vi til vores store fortrydelse måtte sande, at begge Adams lemure var væk, da børnene gik til køjs lørdag aften.

Heldigvis blev de fundet i god behold og er nu begge tilbage i Adams varetægt.

Sådan blev Daniel altså dobbelt fejret i sidste weekend, hvor dagene bød på både sushi, pinata og udflugt til Ajman.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.