Måske du er havnet på denne side ved et tilfælde i din søgen efter information omkring boligmarkedet i Dubai. Måske du besøger siden for 20. gang og nu til din store forbløffelse opdager, at der er kommet et nyt blogindlæg. Begge dele er en mulighed 🙂 Denne gang omhandler det hjemmet, vores hjem naturligvis.

For hver morgen må jeg kæmpe mig igennem en times tæt trafik for at komme på arbejde i Jebel Ali og om eftermiddagen er det med livet som indsats at returnere til adressen i Cedre Villas, Dubai Silicon Oasis. Min lille røde Opel Mokka tjener mig heldigvis godt, da både bilhorn og bremser virker fortræffeligt. Mange kollegaer, venner og folk jeg møder har ofte spurgt mig, hvorfor vi dog havnede i DSO (Dubai Silicon Oasis), der for mange ligger langt ude i ørkenen. Hver morgen spørger jeg mig selv om det samme, mens jeg atter sidder i køen og venter på at trafikken stille begynder at trille. Men når jeg atter parkere bilen i carporten foran villaen i cluster O efter en lang arbejdsdag, så føler jeg mig hjemme.

img_5140

Det er snart et år siden, at vi flyttede ind og det har ikke været betingelsesløs kærlighed – ofte har netop afstanden til eksempelvis det indre Dubai, virket meget langt væk. Senere har jeg konstateret, at vi relativt sjældent kører den vej. Der er så meget at lave i Dubai og uanset, hvor du bor, så vil du skulle køre efter noget. Et godt råd til dig, der nu skal til at finde en bolig i Dubai – lav en prioriteret liste med det, der er vigtigst for dig (og din familie). Du kan ikke finde en bolig, der har det hele – så vælg dine kampe.

Vi gik efter en villa med egen have, hvor der også kunne være plads til Bagel – haven er nu blevet mit yndlingsrum i huset. Ungerne elsker haven lige så meget som hunden og selvom ambitionerne om en frodig have var store, så måtte vi tilsidst bukke under og udskifte græsset med det grønneste plastik. Det har desuden hjulpet gevaldigt på vandregningen.

img_9606

Der er meget jeg værdsætter ved DSO og ikke mindst Cedre Villas. Blandt andet det faktum, at vi har lejet huset “serviced”, hvilket betyder, at vi blot opretter en online sag, hvis huset udviser træthedstegn, som eksempelvis en kortsluttet aircondition, tilstoppet afløb eller blot løse skuffehåndtag – og vupti kommer én mand forbi og fikser det efter evne. Det tager sommetider et par forsøg, men helt generelt er vi meget tilfredse.

Jeg værdsætter, at ungernes nursery kun er en lille kilometer væk og at vi faktisk havde en håndfuld at vælge imellem (slet ikke en selvfølgelighed). Skolen ligger desuden lige over for vores nursery og det gør afleveringen nem om morgen. Christine på snart 14 år elsker i øvrigt GEMS Wellington Academy og kommer hver dag glad hjem fra skolen, der åbenbart har det hele.

img_8452

Vi har fælles pool med de andre beboer i cluster N/O, som er en gratis glæde i et ellers meget dyrt samfund. Der er søde naboer, der passer på hinanden og giver en hjælpende hånd, når der er brug for det. Legepladsen ligger lige rundt om hjørnet og tøserne kan løbe hele vejen derhen, uden at skulle være opmærksom på biler.

img_3317

Der er gode parkeringsforhold også for gæsterne og indkørslen kan rumme ikke mindre end 3 biler. Der er gode indkøbsmuligheder, som pt. bliver både væsentlig bedre og billigere.

img_5550 img_8134

Dubai Silicon Oasis Authority påbegynder hele tiden nye initiativer, der skal gøre det endnu mere attraktivt for expat-familier, at flytte til DSO. Der arrangeres derfor loppemarkeder i community centeret i den varme sommertid, konkurrencer for grønne initiativer i hjemmet og senest har hver villa, der ønsker det, fået muligheden for at få tildelt deres helt eget køkkenhave på 4×2 meter. Også her vil der løbende uddeles præmier til dem, der dyrker de flotteste grøntsager i perioden november-april. Jeg er selvfølgelig med på beatet og med mine blå fingere, kan det ikke gå galt. Jeg er en sikker vinder, men den skal jeg nok vende tilbage til.

img_3193

Jo der er langt på arbejde, men på en god dag bruger Daniel kun 20 min for at komme på sit arbejde. Jeg ved ikke, hvad fremtiden bringer, men mon ikke, at jobbet en dag rykker tættere på DSO. Og så kan jeg i øvrigt glæde mig over, at der findes så mange spændende steder, kun et spytklat fra vores hjem – Outlet Mall, Dragon Mart og ikke mindst Plant Souq, som helt sikkert er et besøg værd.

img_5553

Åh ja, jeg elsker mit hjem og det bliver hele tiden bedre.

img_2532

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.