For to uger siden, bevægede vi os mod Abu Dhabi for at udnytte, at vejret stadig er helt fantastisk. Midt på dagen kan varmen godt blive for meget, men om morgenen og aftenen kan vi snildt nyde vejret og de kølige briser. Derfor kørte vi afsted mod Jubail Mangrove Park tidligt lørdag morgen for at spadserer et par kilometer på et net af gangbroer.

Hvad vi ikke lige havde overvejet, inden vi lidt spontant planlagde turen, var tidspunktet for måne og tidevand. Da vi besøgte Jubail Mangrove Park var det meget lavvandet og selvom det fortsat var utrolig smukt, så er det alligevel godt at tage med i sine overvejelser næste gang vi skal på mangrove tur.

Der findes mange forskellige mangroves og naturparker i de Forenede Arabiske Emirater. Det er enormt positivt at dyrelivet bliver beskyttet og naturen bevaret i en stat, hvor der udbygges og opbygges i ét væk. Der er altid nye boligområder og industrikvarterer under opbygning. Man kan undres over det konstante behov for mere.

Det lave vand gav dog andre muligheder for at udforske dyrelivet. Børnene var særlige optagede af de tusindevise af krabber i forskellige størrelser og farver. De var meget aktive og nemme at spotte i sandet.
Der blev desuden talt fisk og andre skaldyr på vores vej.
Vi kunne frit vælge, hvilken rute vi ville gå og ved hvert kryds var der skilte med foreslag til udkigsposter.

Vi spottede desuden efter de fugle og gazeller, der tilsyneladende også benytter sig af åndehullet i den pulserende storby.

Jeg tvivler dog på, at Adams dyrelyde lokkede dem tættere på os…. nok snarre tværtimod. Vi så i hvertfald ingen antiloper på vores gåtur.

Det var god underholdning for børnene og vi tog os god tid på vejen. Der var flere hvilepunkter, hvor vi kunne nyde den gode udsigt, roen og en tår vand. Vi kunne sikkert også have medbragt en madpakke, men jeg kender ikke rigtig til reglerne og alt taget i betragtning er det nok bedst at lade værre.

Madpakkepapir hører ikke til i naturen og det er desværre ikke alle, der kan finde ud af at rydde op efter sig selv.

Vi vandrede rundt i godt 1,5 time og var godt sultne, da vi nåede tilbage til udgangspunktet. Heldigvis var der en ganske udemærket café i forbindelse med naturparken, hvor vi kunne stille sulten, inden turen gik tilbage til Dubai.

Jeg kan virkelig godt anbefale Jubail Mangroove Park. Det koster lidt i entre, men det er god brug af en formiddag og når der nu ikke er så mange skove i de Forenede Arabiske Emirater, så er mangroves altså et virkelig godt alternativ.

Især er det en udemærket undskyldning for at komme lidt uden for Dubai og opleve de nærliggende emirater, der også har virkelig meget at byde på.

Der findes mange forskellige mangroves i emiraterne og de kan hver i sær noget særligt.

I Jebel Ali Wildlife Sanctuary kan de besøgende eksempelvis lære om dyrelivet og hjælpe med at plante nye træer for at udvide det grønne område og koralrevet.

Emma besøgte området sammen med sin klasse for en måneds-tid-siden og det gjorde et stort indtryk på hende.

Jeg tænker, at vi skal afsted og opleve flere mangroves. Måske nogle af dem med skildpadder og måske vi også skal ud at sejle lidt. Der er så mange muligheder, at det mest er et spørgsmål om at vælge dag og sted.

Vintersæsonen synger desværre på sidste vers. Der er meget vi skal nå den næste måned med ørkenture og camping inden det er for sent.

Om en uge lander Christine i Dubai og det skal selvfølgelig også udnyttes.

Det glæder vi os til.

1 Comment on Jubail Mangrove Park

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.