det samme sted – i ro og fred, så mærker man en lille smule lykke. Bare et lille stykke. Det er hygge!

Når en fortravlet, stresset uge er forbi,
og man langt om længe kan lade uret stå,
og blive liggende i sengen og have fri,
og der er ingenting man skal nå.
Det er hygge – åhh, det er hygge!

Telt-hygge

For tiden er jeg ramt af den ondeste og dybeste hjemve.

Lige nu savner jeg Danmark og familien mere end nogen sinde. Jeg begriber ikke, hvor den længsel pludselig kommer fra, for Dubai viser sig fra sin allerbedste side med dejligt vejr og skønne naturoplevelser.

Min længsel efter Danmark/Europa plejer med jævne mellemrum at dukke op i sommerhalvåret og kulminerer ofte efter en helt fantastisk sommerferie i Danmark. Og så plejer den at fordufte helt og aldeles, så snart vintersæsonen begynder at vise sig.

Måske det er 2 års corona-restriktioner, der begynder at påvirke mig. Måske det er udsigten til endnu engang at skulle vinke farvel til gode venner, som vi har skabt i Dubai. Måske det er mere end 6 års “ferieliv”, der for alvor begynder at føles som hverdag eller måske det bare er alderen, der begynder at trykke, fordi ingen af os bliver yngre.

Solnedgang

Lige nu, må jeg bare konstatere, at jeg er billig til salg. Det kan jo være at det ændrer sig lige om lidt… det plejer det jo at gøre, når jeg havner i denne lidt depressive sindstilstand, hvor Europa begynder at trække i mig.

Jeg er jo glad for vores liv i Dubai. Alle vennerne, de muligheder som vi skaber for børnene. De oplevelser som vi kan give os selv og familien. Jeg er glad for mit arbejde og kollegaerne. Og jeg føler mig enorm heldig og priviligeret.

Kølig vinter aften foran bålet.

Og jeg knuselsker stunder, som den i weekenden, hvor vi tager ud i ørkenen sammen med venner og camperer. Det er simpelthen indbegrebet af hygge og familietid.

Jeg kan mærke, at der er sket et skifte i mine prioriteringer og de oplevelser, som jeg ønsker at give mig selv og min familie. Jeg savner rejserne ud i verdenen og de kulturelle oplevelser. Hvad jeg ikke savner er de mange overdådige fredagsbrunch på fem-stjernede hoteller, der alle til forveksling ligner hinanden.

Kølig vintermorgen

Jeg havde ikke i mine vildeste drømme troet, at vi stadig ville være her efter så mange gode år i Dubai. Det var ikke en del af planen og af samme årsag tør jeg heller ikke spå om, hvor lang tid vi bliver hængende.

Men teltpløkkerne sidder måske slet ikke så dybt endda.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.