Ferie i Danmark er skønt og ungerne nyder i den grad at blive lukket ud på græs. Det er ikke kun de grønne marker, de køligere himmelstrøg og den friske luft, der lokker. Det er i lige så høj grad familien med mormor/Bjarne, fætre/kusiner, bedstefar/bedstemor, farmor/farfar og onkler/tanter, som pigerne har glædet sig til at gense.

I år har vi valgt en feriemodel, hvor vi flytter os lidt rundt i landet og bor hos (eller i nærheden af) familien. Sidste år lejede vi et sommerhus ved Ærtebølle i 3 uger, hvorefter Daniel rejste tilbage til Dubai, mens pigerne og jeg tjekkede ind på et hostel i yderlige 2,5 uge blot få km. fra mormors hjem. Og selvom det var dejligt med en fast base i sommerhuset, så gav det alligevel en del logistiske udfordringer, når der skulle planlægges familebesøg og udflugter.

De første 4 dage af sommerferien i år har vi således boet hos mormor i min barndomsby Nors, der ligger i Thy mellem Thisted og Hanstholm. Og selvom det ikke er mit barndomshjem, så er der alligevel både hjerterum og husrum til os. Vejrguderne er heldigvis også med os, for det er det bedste danske sommervejr i flere år (selvom landmændene muligvis er uenige), hvilket betyder, at vores frygt for regnvejr, så snart vi ramte den danske muld, var fuldstændig ubegrundet.

Når vejret er godt, er der masser af udendørsaktiviteter for børn i Thy – også i Nors. Mod Hanstholm ligger Vigsø, hvor vi bader i det salte Vesterhav og leger i de tyske bunkers’er. Og mod Vester Vandet ligger Nors badesø, hvor jeg selv badede sammen med veninderne som barn – Heldigvis er pigerne lige så begejstret for søen, som jeg selv var og stadig er.

Som noget nyt har vi i år købt nogle gule fodbolde ved den lokale købmand, som vi slæber med under armen til byen’s “nye” parkområde, hvor der ud over en kunstig anlagt sø er en grillplads at finde, foruden legeplads og … fodboldgolf.

Minigolf med brug af fodbold.

Der er i alt 18 huller og 18 forskellige forhindringer, som Anna & Emma skal drible boldene igennem, inden banen er klaret.

Fodboldgolf hitter, fordi det er konkurrencesport, koordinationstræning, skatteleg og krudtafbrænding blandet med familiehygge.

Så selvom pigerne ikke nødvendigvis er enige om, hvem der er dagens vinder, så er vi alle enige om, at der ikke er nogle tabere, hvilket for Emma’s vedkommende er det vigtigste.

Efter fodboldgolf leger vi lidt på legepladsen, indtil Anna insisterer på, at vi skal tilbage til mormors hus, hvor nabo-pigen venter på hende.

Således findes der også masser af gratis glæder i Danmark og de er omend endnu bedre end dem i Dubai, fordi vi lige nu værdsætter dem mere.

De næste par dage nyder vi i Sæby, hvor vi har booket os ind på kro-ophold. Her venter endnu flere oplevelser på os og vi kan slet ikke vente 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.