Du har ikke rigtigt boet i Dubai, før du har prøvet Dune Bashing i ørkenen eller kamelridning, for den sags skyld. Det er også et must-try for turister, der aldrig kan få øje på ørkensandet på grund af de høje bygninger, der skærmer for udsigten. Så det var måske på tide, at vi fik taget os sammen til at booke en morgensafari sammen med min lillebror Martin, der er i Dubai som turist for tredje gang.

Jeg havde bestilt en morgentur med Arabian Night Tours og vi blev derfor samlet op kl 8.00 ved hoveddøren. Vores chauffør førte os til Al Bedayer, hvor vi næsten uforstyrret kunne ræse rundt i ørkenen, så sandet stod op over bilen. Vi kurrede sidelæns, fløj over bakker og landede med hop i det bløde sand. Det så nogenlunde sådan her ud, set inde fra bilen:

På toppen af en bakke kunne vi nyde stilheden, hvor en flyvemaskine meget fjernt derfra, var den eneste lyd, der kunne anes.

Vores chauffør fik os lokket til at tage et klassisk hoppebillede, men hende den korte havde svært ved at få rumpen op i højde. Så resultatet blev meget mere stationært.

Efter endnu et ræs rundt i sandet gik turen til hovedkvarteret ude midt i ørkenen, hvor der på aftenturene arrangeres mavedans, henna tatovering, mavedans og grill. Denne morgen stod der kamelridning på programmet.

Efter en ganske kort sejltur på toppen af ørkens skib, blev det tid til en omgang sandboarding ned af skrænterne. Martin var den modigste af os alle og tog turen et par gange på trods af lidt suspekte sandboards, der manglede sikkerhedsstropperne. Men jeg tvivler faktisk på, at der var nogen fare ved turen ned af den lille skråning.

Hele turen sluttede af med en drink i skyggen, hvor vi kunne køle lidt af med en fanta i hånden.

Vi har tidligere været på ørken-camping med venner, hvor vi har gledet lidt rundt i sandet fra side til side, men det var altså en helt anden oplevelse med vores professionelle chauffør fra Yemen bag rattet. Alt det gøgl med kamelridning og sandboarding var sjovt nok, men det var dune bashing, der var den eneste årsag til, at vi bookede den tidligere morgen safari.

Vi fik omsider gjort det og vi gør det helt sikkert igen.

Og i morgen er det juleaften…

… der er længe, længe til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.