IMG_5350

Da vi flyttede til Dubai for 5 måneder siden var det velvidende, at jeg i første omgang ville fungere som hjemmegående husmor. Jeg var helt indforstået med at sådan ville det blive, men jeg var også fast besluttet på, at når tiden var inde, så ville jeg søge efter et job, der kunne passe ind i vores nye rammer. Daniel og jeg lavede en aftale om, at det ville være realistisk for mig at begynde jobsøgningen efter 6 mdr. i Dubai. Jeg har hørt meget om udfordringerne med at finde et godt job i Dubai, der ikke tæller for mange timer og som giver en rimelig løn. En deltidsstilling kan være svært at finde og en fuldtidstilling ligger gerne omkring 50 timer om ugen fordelt på 6 arbejdsdage. Weekend er desværre ikke en selvfølge i Dubai. Jeg er i den situation, hvor jeg heldigvis kan tillade mig den luksus at være kritisk overfor potentielle nye arbejdspladser. Jeg behøver reelt set ikke at arbejde, da Daniels løn fint dækker vores leveomkostninger, men livet vil dog uden tvivl være en hel del sjovere med flere lommepenge til diverse kaffe latter – men der skal også være tid til at nyde dem. Et af argumenterne for at tage den lange rejse til Dubai var udsigten til mere familietid, da Daniel har fået udsædvanlige gode arbejdstider. Jeg havde derfor ingen intension om at finde et job, der ville holde mig væk fra familien – No way og Bum!

Som sagt har jeg hørt meget om, hvor svært det er at finde job til en ordentlig løn. Det er ofte en stor diskussion på danskernes fortrukne facebookgruppe i Dubai. Mange kvinder gør det, at de søger arbejde på den skole, hvor deres børn går. På denne måde kan de få nogle timer som teaching support’er og dermed tjene lidt ekstra lommepenge. Ofte er der tale om en deltidsstilling, der ikke kræve ret mange kompetencer, men stillingerne er populære og uden erfaring inden for området, kan det være godt med en tilknytning til skolen. Et job som dette giver typisk en månedsløn på ca. 2500-5000 DHS (svarende til ca. 4000-9000 DKR) alt efter antal timer og etnisk herkomst. Jeg har egentligt ikke haft så travlt med at søge nogle jobs, for på mange måder nyder jeg, at der nu endelig er kommet struktur og styr på hverdagen. Alona gør husarbejdet meget sjovere og ungerne går i nursery et par timer hver dag. Daniel kan sandsynligvis også nyde en mere afdæmpet kone, når han kommer hjem fra arbejde. Jeg udfordres med fjernstudiet og har samtidig tid til at træne lidt i fitnesscenteret et par gange om ugen.

IMG_5707

Men jeg savner fællesskabet og kollegaerne. Jeg savner at gøre en forskel. Jeg savner at tjene mine egne penge. Jeg savner de faglige udfordringer. Og jeg savner at savne familien. Jep, der er KUN luksusproblemer – Heldigvis! For et stykke tid siden var jeg til min første jobsamtale (og anden samtale) som koordinator, men jeg fik desværre ikke jobbet. Jeg blev dog klogere på mine prioriteter og fandt ud af, at arbejdstiden og fleksibiliteten i forhold til min familie er to meget vigtige faktorer for mig. Men fordi Hanne, som jeg var til samtale ved, er et rart og godt menneske, så anbefalede hun mig at søge et andet job i en anden virksomhed – Et job som administrativ medarbejder i et dansk rådgivningsfirma. Kort tid derefter blev jeg endnu engang kaldt til samtale og denne gang blev det et JA.

Samtalen fandt sted i skønne omgivelser ved Poloklubben ved Studio City/Arabian Ranches, da kontoret i Jebel Ali Free Zone stadig stod under vand efter sidste regnskyld i Dubai. Jeg ved ikke, om jeg blev kaldt til samtale, fordi jeg har et godt CV eller om det var netværkets skyld. Måske en god blanding, da Danish Business Women Dubai siges at være et effektivt netværk.

IMG_5356

Faktum er, at jeg i dag er en glad kvinde, der pr. 8. maj 2016 har fået fuldtidsarbejde ved Rafn & Søn. Med fleksible arbejdstider og 37 timer/ugen er jeg fuld af optimisme. På sigt skulle der endvidere være gode chancer for at bruge mine kompetencer inden for Industriel Design – se det er heldigt! Jeg har hørt, at det skulle være svært at finde job i Dubai, men indtil videre går det da meget godt.

Edit: Jeg har samlet lidt gode råd omkring jobsøgning og det at finde arbejde i Dubai. Du kan læse med her.

4 Comments on Og sådan fik jeg et arbejde…

 1. Stort tillykke med den nye gig! Håber det bliver godt at få lidt andet i hverdagen..

  “Savner at savne min familie” – fantastisk formuleret 🙂

  • Mange tak Jonas. Det bliver spændende med nye udfordringer og så glæder jeg mig til at savne familien 😉

 2. Hej Kirsten
  Læste din artikel ovenstående.
  Jeg har eget firma og er interesseret i opgaver som ekstern konsulent i Dubai.
  Har du nogen i dit netværk (dernede) jeg om muligt må henvende mig til i forhold til min udfordring?
  Såfremt du kan og vil hjælpe kan du finde mig på LinkedIn og min webside, better-work.dk og min mail er sarabahr@better-work.dk eller mobil nr. +45 26271003
  Tak på forhånd.
  Glædelig jul herfra DK.
  Sara Bahr

  • Hej Sara,

   Har du kendskab til facebook gruppen “Danskere i Dubai”? Her er der jævnlig folk, der henvender sig med konsulentarbejde. Måske er du heldig, at der er nogen der kan bruge din ydelse. Ellers kan du forsøge at henvende dig til “Danish Business Women Dubai”. De har en hjemmeside, hvor du kan finde kontaktoplysninger. Der er helt sikkert mange virksomheder, der vil have godt af din bistand. Desværre bliver den del ikke særligt højt prioriteret hernede og arbejdsglæde står ikke så højt på listen over lokale virksomheder. Heldigvis er der også mange Europæiske og “Danske virksomheder”, der måske vil være mere åbne over for mulighederne.

   Godt nytår.

   Mvh
   Kirsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.