Det er seriøst mange år siden, jeg sidst har siddet på en cykel. Jeg gætter på mindst 6 år siden, men man siger jo, at det at cykle aldrig er noget man glemmer. Det var sådan set det jeg satte min lid til, da jeg sammen med to kollegaer blev enig om, at mødes til en fyraften på cykelstien ude ved Al Qudra.

Jeg savner faktisk det at cykle. I Danmark var jeg ret afhængig af jern-hesten, som ofte fragtede mig fra A til B. I Dubai bliver cyklen mere eller mindre kun brugt som en fritidsaktivitet eller for sport. Der er kun få traditionelle cykelstier i Dubai og beboelsesområdernes infrastruktur er ikke bygget til cyklister. Så en cykel ejer jeg altså ikke.

Heldigvis er det ret nemt at låne eller leje en cykel til forskellige formål. Ude ved Al Qudra, kan de lejes ved Trek Bicycle Store for en timepris, der inkluderer sikkerhedsudstyr og cykellygter.

Under Ramadanen har vi, ifølge UAE’s Labor Law kortere arbejdsdage. Derfor kørte vi afsted direkte efter arbejde og klokken 16.30 stod vi klar med hver vores cykel og forsøgte at aflæse kortet med cykelruter i Al Qudra.

Vi kunne ikke umiddelbart overskue mere end 30 kilometer og endte med at køre ud af en rute, for at vende om og køre den samme rute tilbage igen. I alt 26 km cykeltur blev det til, med korte pauser undervejs for at tage billeder og justere cyklen.

Min bagende blev mør i sædet og jeg havde svært ved at finde balancen. Efter flere år uden cykelture er jeg blevet en smule rusten, men vi skal afsted igen. Det er vi alle tre enige om. Og næste gang tager vi en fuld rute på 45 km. Den kan vi godt klare, det er jeg sikker på.

Vejret er fortsat helt fantastisk sidst på eftermiddagen. Træerne, der var plantet mellem vejbane og cykelsti, gav os skygge hele vejen. Desuden var der en god brise, der kølede os ned. På tilbagevejen kunne vi nyde solnedgangen og satte farten så langt ned, at vi også kunne konversere.

Næste gang bliver vi en endnu større gruppe, der tager afsted sammen, for rygtet om den gode fyraftens-tur har spredt sig blandt kollegaerne. Det var nemlig en stor succes, som vi meget gerne deler med flere, så længe vejret stadig er med os.

Efter cykelturen blev vi enige om, at dele aftensmad. Vi gik efter foodtrucks og flere forskellige retter, som vi delte under åben himmel.

Det er ikke så ofte, at jeg laver noget sammen med kollegaer uden for arbejdstiden og det er virkelig en skam, for jeg er virkelig heldig, at have vel nok nogle af de bedste kollegaer, jeg kunne drømme om. De giver mig energi i hverdagen og vi er i den grad på bølgelængde, men vi bruger også rigtig meget tid sammen.

Med en 40 timers arbejdsuge, er der normalt ikke så mange timer tilbage i døgnet. Derfor er det med at udnytte, at arbejdsdagene er lidt kortere i denne tid, hvor vi fejre Ramadanen. Og så kan jeg sagtens bruge et par ekstra timer med skønne kollegaer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.